Ulcer venos

Suferiți de insuficiență venoasă? Acordați atenție venelor mici de pe picioare, acestea se pot transforma în vene varicoase și pot apărea modificări ale pigmentului. Chiar și o rană greu de observat a pielii poate duce apoi la dezvoltarea unui ulcer venos. Rana apărută adesea servește ca o poartă de intrare a infecțiilor. Acest lucru vă poate complica foarte mult starea de sănătate.

Nu amânați vizita la medic. Luați măsuri la timp privind starea dumneavoastră de sănătate. Doriți acum să tratați ulcerele varicoase? Puteți beneficia de consultațiile noastre medicale.

Ulcere varicoase -descriere, tratament
Obrázek Ulcer venos

Descrierea ulcerului venos și cauza apariției

Ulcerul venos este o afecțiune gravă care necesită un tratament prompt. Este o rană cronică de piele apărută la nivelul membrului inferior în zona de la genunchi până la gleznă.

Ulcerul venos este o complicație a insuficienței venoase cronice, în care mecanismul de revenire a sângelui venos este perturbat. Aceasta duce la o deteriorare severă a circulației sângelui oxigenat al membrului și la o lipsă de oxigen și nutrienți necesari pentru funcționarea țesuturilor.

Aveți factori de risc pentru dezvoltarea ulcerului venos?

Cauzele pot fi găsite și printre factorii de stil de viață. O persoană cu un loc de muncă sedantar, cu lipsă de mișcare, obezitate, fumătoare sau utilizatoare de contraceptive hormonale, este expusă riscului.

Ulcerul venos poate apărea din cauza varicelor, hipertensiunii arteriale, diabetului, gutei, ateroslerozei și a multor alte boli sistemice.

Puteți avea factori de risc din cauza greutății?

Calculați-vă indicele IMC. O puteți face ușor cu ajutorul acestei formule: greutatea Dvs în kg / (înălțimea în metri x înălțimea în metri). Dacă valoarea finală este mai mare decât 30, începeți procesul de prevenire.

Tratamentul ulcerului venos – scăpați de durere

Tratamentul ulcerului venos se bazează pe tratarea cauzelor apariției ulcerului venos, în principal pe îmbunătățirea calității circulației sângelui, eliminarea infecției și promovarea vindecării țesuturilor.

Tratamentul poate fi:

  • medicamentos (pentru a influența calitatea peretelui vasului de sânge),
  • chirurgical (operație clasică sau proceduri minim invazive).

Ce ajută la ulcerele venoase?

Elementul cheie a terapiei este o abordare sistematică. Dispariția problemelor depinde în mare măsură de abordarea fiecărui pacient. O abordare cuprinzătoare a tratamentului include, de asemenea, o alimentație sănătoasă, menținerea greutății adecvate și îngrijirea pielii membrelor inferioare. Este indicat să excludeți alcoolul, cafeaua și fumatul. Nerespectarea prevenirii în perioada după dispariția problemelor poate determina revenirea bolii.

  • Varicele membrelor inferioare – vene varicoase.
  • Hipertensiune arterială – tensiunea arterială mare.
  • Întoarcere venoasă – întoarcerea sângelui din capilare prin vene înapoi la inimă, respectiv volumul de sânge care curge prin vene în inimă pe unitatea de timp.
Zákazník RO

Scrieți o întrebare medicului. Vă va scrie înapoi.

La întrebările dumneavoastră răspunde medicul cu experiență îndelungată MUDr. Peter Bednarčík CSc. Mai multe informații aici.

  • Descrieți întrebarea dumneavoastră în formularul de mai jos.
  • Medicul va evalua întrebările și afecțiunile dumneavoastră imediat ce va avea timp.
  • Medicul vă va scrie înapoi.
  • Veți discuta împreună orice detalii suplimentare.
  • Medicul vă va sugera gratuit o posibilă soluție de tratament.