Simțiți furnicături, amorțeală la o mână sau la ambele mâini? Sensibilitatea degetelor se agravează și simțiți dureri la nivelul încheieturii mâinii? Durerile și senzațiile neplăcute asociate cu sindromul de tunel carpian vă pot, de asemenea, trezi deseori din somn. Poate că acesta este și motivul pentru care căutați o soluție pentru a scăpa de aceste probleme.
Atenționări:
Nu folosiți acest articol sau orice alt articol de pe internet pentru determinarea diagnosticului. Diagnosticul corect poate fi întotdeauna stabilit numai de medic. Nu amânați vizita la medic și începeți tratamentul cât mai curând posibil.
Sindromul de tunel carpian este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale nervilor la nivelul membrelor superioare. În special, femeile de vârstă medie sunt în pericol. De asemenea, este una dintre cele mai frecvente boli profesionale.
Tunelul carpian este o regiune între încheietura mâinii și palma delimitată de oasele carpiene și ligamentul carpian. Prin acest canal trec unii nervi, tendoane și vase de sânge. Atunci când nervul este comprimat în acest tunel, apare o senzație foarte dureroasă numită sindromul de tunel carpian.
Forma acută a bolii este cauzată de o creștere rapidă și permanentă a presiunii în regiunea tunelului carpian. Cel mai adesea asociată cu fracturi, arsuri sau infecții locale.
Forma cronică este mult mai frecventă, iar simptomele pot persista chiar ani sau luni. Cauza afecțiunii s-a găsit la doar 50% din cazuri. Una dintre cauzele posibile ale apariției sindromului de tunel carpian este încărcarea excesivă, de lungă durată și unilaterală a mușchilor mici ai mâinii și antebrațului. De exemplu, atunci când tastați pe tastatură, lucrați cu instrumente, instrumentele muzicale.
Cum se efectuează examinarea tunelului carpian?
Dacă aveți simptome ale sindromului de tunel carpian, cel mai bine este să vă adresați medicului pentru o examinare de un specialist. Anamneza este importantă, pe baza căreia medicul află senzațiile subiective ale pacienților și recomandă examinarea mâinii cu ajutorul electromiografiei (EMG). Cu ajutorul acestei examinări, se măsoară conductivitatea nervilor și pe baza acesteia, neurologul confirmă sau infirmă diagnosticul de tunel carpian.
Tratamentul tunelului carpian – scăpați de durere
Se începe tratamentul prin eliminarea cauzei și se aplică o orteză pentru a reduce încărcătura mâinii. De obicei sunt administrate antiinflamatoarele nesteroidiene.
Tunelul carpian – regiunea între încheietura mâinii și palma delimitată de oasele carpiene și lingamentul carpian.
Sidrom – un set de semne și simptome ale bolii.
Acut – o stare bruscă și urgentă cu simptome intense.
Cronic – o stare cu o dezvoltare treptată și pe termen lung.
Antiinflamator nesteroid – un medicament nesteroidian care acționează împotriva durerii, febrei și inflamației.
Fizioterapia constitue o parte integrantă a tratamentului, bazată pe aplicarea ultrasunetelor, laserului, iontoforezei, magnetoterapiei și mobilizării oaselor încheieturii mâinii pentru a restabili circulația, a elimina umflăturile și a reduce durerea.
Afectarea nervului de intensitate moderată și severă sau eșecul tratamentului conservator este tratată chirurgical.
Magnetoterapia pulsatilă de joasă frecvență ocupă un loc important în cadrul tratamentului conservator de reabilitare a unor simptome ale sindromului de tunel carpian, asigurând pacientului un efect analgezic, antiedematos, vindecător și regenerator. Ameliorează durerea, reduce umflăturile și simptomele inflamatorii, stimulează vindecarea și aduce o ușurare generală.
Avantajul constă în posibilitatea de utilizare a terapiei în condițiile casnice, care permite pacientului să-și continue tratamentul intensiv de recuperare la domiciliu și în afara unității medicale.
Un alt avantaj este posibilitatea unui tratament timpuriu la începutul problemelor și posibilitatea unor aplicații zilnice de întreținere pe termen lung.
Alte probleme de sănătate care pot fi rezolvate prin terapia pulsatilă Biomag