Umăr înghețat, sindrom de umăr dureros

Vă doare foarte intens umărul atât în repaus, cât și la mișcare? Durerea vă împiedică să dormiți? Dacă mobilitatea umărului este limitată în toate direcțiile, în special la rotații și mișcări ale brațului peste nivelul umărului, probabil că suferiți de sindromul umărului înghețat.

Nu amânați vizita la medic. Luați măsuri la timp privind starea dumneavoastră de sănătate. Doriți acum să tratați umărul înghețat? Puteți beneficia de consultațiile noastre medicale.

Umăr înghețat - descriere, tratament
Obrázek Umăr înghețat, sindrom de umăr dureros

Descrierea umărului înghețat și cauza apariției

Umărul înghețaț este o afecțiune a articulației umărului. Micro-traumele repetate (leziunile neobservabile) afectează tendoanele și atașamentele acestora. În zonele afectate se acumulează depozite de calciu. Prin razele X se poate observa calcificarea în zona tendoanelor și bursei (sac mic în jurul articulațiilor). Sindromul de umăr dureros este însoțit de dureri severe. Este dificil să efectuați o mișcare largă cu umărul.

Așa-numitul umărul înghețat este o formă a sindromului de umăr dureros. În cazul sindromului umărului înghețat, după o fază acută dureroasă, umărul devine treptat rigid, așa-numit înghețat. Aceste lucru se datorează reacției capsulei articulare la deteriorare.

Există o serie de cauze ale durerilor de umăr și umăr înghețat:

 • leziuni la umăr, suprasolicitare sau răceală,
 • cauze degenerative sau inflamatorii
 • cauze infecțioase și neurologice.

În oase, pot apărea diferite tumori secundare care apar din cauza cancerului pulmonar, mamar, tirodian, renal sau cancerului de prostată și care provoacă manifestări dureroase în zona umărului.

Un fenomen obișnuit este, de asemenea, și așa-numita durere transmisă. Atunci când durerea apărută din cauza spondilozei în zona coloanei cervicale este transmisă la umăr.

Tratamentul umărului înghețat, sindromului de umăr dureros – scăpați de dureri

Tratamentul durerilor de umăr se bazează pe abordarea cauzei afecțiunii.

Obiectivul de bază al tratamentului în cazul sindromului de umăr dureros și sindromului de umăr înghețat este prevenirea durerii. Se folosesc instrumente farmacologice sub formă de analgezice, medicamente antireumatice și corticoizi locali.

Exercițiile fizice și  terapia fizică constitue o parte integrantă a tratamentului.Vă recomandăm să învățați câteva exerciții de la un fizioterapeut pentru a vă ajută să mențineți sau să măriți raza de mișcare a umărului. În cazurile grave, se aplică soluția chirurgicală.

 • Analgezice – medicamente împotriva durerii.
 • Corticoizi locali – corticoizi (hormoni steroizi utilizați pentru efecte antiinflamatorii) pentru administrare locală.
 • Micro-trauma – leziuni minore, adesea neobservabile.
 • Antireumatic nesteroidian – medicament nesteroidian utilizat împotriva durerii, inflamației, febrei.
 • Spondiloza – degenerarea coloanei vertebrale.
 • Bursa – sac mic în jurul articulațiilor și tendoanelor, este folosită pentru a reduce frecarea în locurile expuse la mișcare și presiune.
Zákazník RO

Scrieți o întrebare medicului. Vă va scrie înapoi.

La întrebările dumneavoastră răspunde medicul cu experiență îndelungată MUDr. Peter Bednarčík CSc. Mai multe informații aici.

 • Descrieți întrebarea dumneavoastră în formularul de mai jos.
 • Medicul va evalua întrebările și afecțiunile dumneavoastră imediat ce va avea timp.
 • Medicul vă va scrie înapoi.
 • Veți discuta împreună orice detalii suplimentare.
 • Medicul vă va sugera gratuit o posibilă soluție de tratament.