Vindecarea de lungă durată a fracturilor de tibie și influența câmpului electromagnetic pulsant

Studiul multicentric dublu-orb

W. J. W. Sharrard, Royal Hallamshire Hospital, Sheffield

Studiul a inclus în total 45 de fracturi de tibie, toate au fost tratate în mod conservator și întârziate cu mai mult de peste 16 săptămâni, dar mai puțin decât 32 de săptămâni. Au fost selectate aceste fracturi: deplasarea moderată până la deplasarea severă, flambajul sau pulverizarea, sau combinația de leziuni moderate sau severe la nivelul pielii și țesuturilor moi. Tratamentul a fost efectuat la grupul tratat activ (20 de pacienți) cu stimularea electromagnetică, 25 de pacienți au fost incluși în grupul cu placebo. Studiul a durat 12 de săptămâni. Radiografiile au fost evaluate orbește independente de radiolog și chirurgul ortoped. Analiza statistică a demonstrat că pacienții din grupul activ au fost comparabili în toți parametrii cu excepția vârstei. Vârsta însă nu a avut nici o influența la rezultatul și efectul tratamentului. Evaluarea grupului activ independentă de radiolog a demonstrat conformitatea cu cinci fracturi, conformitatea a fost în anul al cincelea, dar în al zecelea an deja nu a avut loc. În grupul de control conformitatea a avut loc doar cu o fractură, la care a avut un progres expresiv în tratament, la celelalte nu a fost observată nici o schimbare. A existat o diferență expresivă între rezultatele ambelor grupe - grupul cu tratamentul activ conform testului exact Fischer a avut cu mult mai bune rezultate (p = 0,002). Expertiza ortopedului a demonstrat conformitatea cu nouă fracturi și absenția conformității cu 11 fracturi în grupul activ. În grupul de control a fost observată conformitatea cu 3 fracturi și absenția conformității cu 22 de fracturi. Rezultatele au fost cu mult mai bune la grupul cu tratamentul activ (p = 0,02).  

Concluzie: Câmpul electromagnetic pulsant a influențat semnificativ pe termen lung vindecara fracturilor de tibie.

Vindecarea de lungă durată a fracturilor de tibie și magnetoterapia - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la vindecarea de lungă durată a fracturilor de tibie? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la vindecarea de lungă durată a fracturilor de tibie? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la vindecarea de lungă durată a fracturilor de tibie.

 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz