Utilizarea câmpului magnetic pulsant pentru tratarea osteoartrozei la genunchi

Studiul dublu-orb, controlat cu placebo 

P. Nikolakis, J. Kollmitzer, R. Crevenna, C. Bittner, C. B. Erdogmus, J. Nicolakis, University of Vienna, Austria

Terapia magnetică pulsantă este folosită deseori la tratarea simptomelor osteoatrozei. A fost realizată o comparație randomizată, dublu-orb a câmpului magnetic pulsant și terapiei cu placebo la pacienții cu osteoartroza simptomatică a articulației genunchiului. Pacienții au primit 84 de ore de ședințe terapeutice, fiecare timp de 30 de minute, fie un tratament cu câmpul magnetic pulsant sau cu placebo. Pacienții au primit tratamentul singuri la domiciliu, de două ori pe zi timp de șase săptămâni. În acest studiu au fost incluși 36 de pacienți. 34 de pacienți au terminat acest studiu, dintre care 2 pacienți au trebuit să fie excluși din analiza statistică, deoarece nu au folosit PMF conform instrucțiunilor. Pacienții au fost împărțiți în grupul cu tratamentul activ (15) și în grupul cu placebo (17). După șase săptămâni Indiciul WOMAC la grupul cu câmpul magnetic pulsant a fost redus de la 84,1 (+/- 45,1) la 49,7 (+/- 31,6) iar la grupul cu placebo de la 73,7 (+/- 43,3) la 66,9 (+/- 52,9) (p=0,03). Paramentrii secundari s-au îmbunătățit mai expresiv la grupul cu câmpul magnetic pulsant decât la grupul cu placebo: viteza de mers în timpul mersului pe jos rapid [+6,0 metri pe minută (+1,6 până la +10,4) vs. -3,2 (-8,5 până la +2,2)], lungimea pasului în timpul mersului pe jos rapid [+6,9 cm (+0,2 până la +13,7) vs. -2,9 (-8,8 până la +2,9)] și accelerarea la testul de putere dinamometric izocinetic [-7,0 % (-15,2 până la +1,3) versus +10,1 % (-0,3 până la +20,6)].

Concluzie: La pacienții cu osteoartroza simptomatică a articulației genunchiului terapia PMF poate reduce agravarea activităților din viața de zi cu zi și poate îmbunătăți funcția articulației genunchiului.  

Tratamentul osteoartrozei articulației genunchiului cu ajutorul magnetoterapiei - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la osteoartroza articulației genunchiului? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la osteoartroza articulației genunchiului? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la osteoartroza articulației genunchiului. 

 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz