Tratamentul spasticității cu ajutorul câmpului magnetic pulsant la pacienții cu scleroza multiplă

Studiul dublu-orb, controlat de placebo 

Nielsen J. F., Sinkjaer T., Jakobsen J., Departamentul de Neurologie a Spitalului Universitar din Aarhus, Danemarca

Spasticitatea este, în general, definită ca o stare a tonusului muscular crescut, ca o rezistență la întinderea pasivă a mușchiului, care crește odată cu creșterea vitezei întinderei. Din punctul de vedere etiologic, cea mai frecventă cauză a spasticității este leziunea măduvei spinării sau boala degenerativă, cum ar fi scleroza multiplă. Influența stimulărilor magnetice repetate asupra spasticității a fost evaluată la 38 de pacienți cu scleroza multiplă într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo. Primul grup (n = 21) a fost tratat cu stimulările magnetice repetate, al doilea grup (n = 17) cu placebo. Ambele grupuri au fost tratate de două ori pe zi timp de 7 zile consecutive. Auto-evaluarea activităților de zi cu zi a crescut cu 22 % în grupul activ (p = 0,007) iar în grupul cu placebo cu 29 % (p = 0,004). În grupul activ a avut loc îmbunătățirea clinică a spasticității, scorul fiind de – 3,3 (+/- 4,7) în unitate arbitrară (UA), grupul cu placebo având un scor de + 0,7 (+/- 2,5) UA (p = 0,003). Reflexul de întindere a crescut în grupul activ de la + 4,3° (+/- 7,5°), iar la grupul cu placebo – 3,8° (+/- 9,7°) ,(p = 0,001).

Concluzie: Datele menționate în acest studiu confirmă faptul, că stimulările magnetice repetate au o influență antispastică asupra sclerozei multiple.

Tratamentul spasticității la pacienții cu scleroza multiplă și magnetoterapia - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la tratamentul spasticității la pacienții cu scleroza multiplă? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la tratamentul spasticității la pacienții cu scleroza multiplă? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la tratamentul spasticității la pacienții cu scleroza multiplă. 

 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz