Tratamentul pacienților cu ulcerele varicoase și efectul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență

Alekseenko A. V., Gusak V. V., Tarabanchuk V. V., Iftodii A. G., Sherbana N. G., Stoliar V. F. Chirurgie, Moskva

Ulcerul varicos poate fi definit ca un defect cronic al pielii caracterizat prin dezintegrarea ligamentului și necroza sa. Ulcerele varicoase pot avea diferite cauze: venoase, arteriale sau mixte [arteriale (8 %), diabetice (3 %), posttraumatice (2 %), alte (14 %), venoase (73 %)]. Potrivit statisticilor, până la 1% din populație suferă de ulcerele varicoase. Cu creșterea vârstei, crește și numărul de pacienți cu ulcere varicoase, 3,5 % din pacienții cu vârsta de peste 65 de ani suferă de această boală. În același timp ulcerele varicoase sunt de trei ori mai frecvente la femei decât la bărbați. 74 de pacienți diagnosticați cu ulcere trofice ale membrelor inferioare au participat la studiul clinic. Au fost create 2 grupuri de control: un grup cu tratamentul activ și celălalt cu placebo. Pacienții au fost tratați de 3 ori pe zi timp de 10-12 zile. Au fost utilizate diverse frecvențe ale câmpului electromagnetic. 

Concluzie: După 10-12 zile de la începult terapiei, suprafața rănii a fost complet curățată de ligamentul necrotic, schimbările inflamatorii au fost eliminate și a început epitelizarea (procesul de vindecare). Acest efect a apărut la 93 % din pacienții cu ulcerul varicos.

Tratamentul pacienților cu ulcerele varicoase și efectele magnetoterapiei - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la tratamentul pacienților cu ulcerele varicoase? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la tratamentul pacienților cu ulcerele varicoase? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la tratamentul pacienților cu ulcerele varicoase. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz