Tratamentul fibromialgiei cu ajutorul electromagnetoterapiei de joasă frecvență

Studiul clinic randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo 

Sutbeyaz, Serap Tomruk MD, Sezer, Nebahat MD, Koseoglu, Fusun MD, Kibar, Sibel MD

Scopul a fost de a evalua eficacitatea clinică a terapiei electromagnetice pulsante de joasă frecvență (PEMF) la femei cu fibromialgie (FM). 56 de femei cu fibromialgie de vârsta între 18-60 de ani au fost împărțite aleator în grupul cu tratamentul PEMF (n=28) sau în grupul cu tratamentul cu placebo (n=28). Tratamentul a durat 3 săptămâni de două ori pe zi. Rezultatele tratamentului au fost evaluate cu ajutorul chestionarului FIQ, scalei vizuale analogice (VAS), conform evaluării reacției pacientului la tratament, scorului BDI și SF-36, mai departe au fost evaluate după sfârșitul tratamentului - după 4 săptămâni și după 12 săptămâni. Grupul cu terapia PEMF a demonstrat la sfârșitul tratamentului o îmbunătățire semnificativă în toate domeniile în FIQ, durerile VAS, scorul BDI și scala SF-36. Îmbunătățirea FIQ, durerile VAS și scorul de dureri SF-36 chiar a rămas și după 12 săptămâni. Grupul cu placebo a arătat, de asemenea, îmbunătățirea tuturor rezultatelor, cu excepția FIQ. După 12 săptămâni de observație, după sfârșitul tratamentul îmbunătățirea a rămas doar la scorul BDI și SF-36. 

Concluzie:Terapia PEMF de joasă frecvență îmbunătățește funcția, durerea, oboseala și starea globală a pacienților cu fibromialgie.

Tratamentul fibromialgiei cu ajutorul magnetoterapiei - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la fibromialgie? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la fibromialgie? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la fibromialgie. 

 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz