Osteoartroza (OA) și efectele clinice ale câmpului electromagnetic pulsant

Studiile dublu-orb

D. H. Trock, A. J. Bollet, R. H. Dyer Jr., L. P. Fielding, W. K. Miner a R. Markoll, Danbury Hospital, St. Mary´s Hospital, Waterbury, CT, USA

Obiectiv: O altă evaluare a câmpurilor electromagnetice pulsante (PEMF) care au fost folosite la vindecarea fracturilor vechi de peste un deceniu. Metode: Un studiu dublu-orb, randomizat, 27 de pacienți cu osteoartroză, îndeosebi a articulației genunchiului. 

Pacienții au fost tratați cu PEMF. Tratamentul a constat în 18,5 ore de aplicare pe termen de o lună cu ajutorul unui dispozitiv special conceput fără contact. Observațiile au fost efectuate în șase clinici variabile la începutul și mijlocul tratamentului, la sfârșitul terapiei și o lună mai târziu. 25 de pacienți au terminat tratamentul. Rezultate: O îmbunătățire de 23-61 % a fost observată la grupul de pacienți cu tratamentul activ, în timp ce la grupul de pacienți tratați cu placebo a fost observată o îmbunătățire de 2-18 %. Nu a fost observată toxicitatea. 

Concluzie: Reducerea durerii și creșterea capacității funcționale a pacienților demonstrează că PEMF reprezintă medota efectivă pentru a îmbunătăți simptomele la pacienții cu osteoartroză.

Osteoartroza și efectele clinice ale magnetoterapiei - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la osteoartroză? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magntoterapiei la osteoartroză? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la osteoartroză. 

 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz