Oboseala la pacienții cu scleroza multiplă și influența magnetoterapiei pulsante BEMER

Studiul randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo

J. Piatkowski, M. D., S. Kern, Ph. D. a T. Ziemssen, M. D., The Journal of alternative and comlementary medicine, 2009

Obiectiv: Studiile anterioare au descris influența favorabilă a terapiei electromagnetice asupra oboselii expresive la pacienții cu scleroza multiplă (SM). Acest studiu a fost orientat la evaluarea efectelor BEMER de lungă durată asupra SM legate de oboseala pacienților. Pacienții: 37 de pacienți cu SM de formă recurent-remisivă cu simptome semnificative de oboseală. Intervenția a constat în tratamentul cu câmpul magnetic BEMER, tratamentul a durat 12 de săptămâni - de două ori pe zi timp de 8 minute. Rezultat: Criteriul principal a fost schimbarea în MFIS între începutul și a douăsprezea săptămână a tratamentului. Criteriile secundare au fost schimbările în scalele FSS, ADS-L, MSFC și EDSS. Rezultatele: Au fost dovedite diferențe semnificative ale valorilor după 12 săptămâni în favoarea grupului cu tratamentul activ (26,84 vs. 36,67, p=0,024). În plus, grupul cu tratamentul activ a avut valorile FSS cu mult mai mici decât grupul cu placebo (3,5 vs. 4,7, p=0,016). După 6 săptămâni de observație ale ambelor grupuri, valorile MFIS și FSS nu se diferențiau. În scala MFIS la tratamentul activ a avut loc scăderea expresivă în subscala fizică (p = 0,018) și cognitivă (p = 0,0410, dar nu în subscala psihologică. Terapia BEMER a fost bine tolerată. 

Concluziue: În acest studiu pilot a fost demonstrat efectul benefic BEMER a intervenției asupra oboselii pacienților cu scleroza multiplă.

Scleroza multiplă și efectele magnetoterapiei - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la scleroza multiplă? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la scleroza multiplă? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la scleroza multiplă. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz