Migrena și alte dureri de cap și efectele câmpului magnetic pulsant

Rainer B. Pelka, Ph.D., Christof Jaenicke, M.D., Joerg Gruenwald, Ph.D., Berlin, Germania

Acest studiu experimental, controlat cu placebo evaluează eficacitatea tratamentului de patru săptămâni a migrenei și altor dureri de cap cu câmpul magnetic pulsant (16Hz, 5uTs) cu ajutorul unui aparat mic. 82 de pacienți au fost repartizați aleatoriu la un tratament activ sau la un tratament cu placebo (n = 41). Toți au avut unul dintre următoarele șapte diagnostice: migrena, migrena în combinație cu durerile de cap cu tensiune, dureri de cap cu tensiune, dureri de cap din jurul ochilor, dureri de cap asociate cu influența vremii, dureri posttraumatice și alte. Eficacitatea a fost evaluată pe baza duratei, intesității și frecvenței migrenei și atacurilor de dureri de cap, precum și capacitatea de concentrare. Datele cu privire la 77 de pacienți au fost analizate. În grupul cu tratamentul activ, la sfârșitul studiul toate criteriile evaluate au fost îmbunătățite semnificativ (P<0,0001 vs. linia de bază și placebo). 76 % dintre pacienții tratați cu tratamentul activ au observat o ușurare sau o ușurare totală de la durerile lor. Doar un pacient tratat cu placebo (2,5 %) a simțit o ușurare, 8 % au observat o agravare ușoară și 2 % au simțit o agravare semnificativă a simptomelor. Nu a fost observat nici un efect secundar. 

Migrena și alte dureri de cap și efectele magnetoterapiei - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la migrenă și durerile de cap? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la migrenă și durerile de cap? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la migrenă și durerile de cap. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz