Leziunea acută a coloanei cervicale și utilizarea terapiei electromagnetice pulsante de joasă energie și înaltă frecvență

D. F. Nolan, K. Moore, M. Codd, C. Barry, P. O´Connor a R. J. Coughlan, Mater Misericordiae Hospital, Ireland

Tratamentul standard la leziunea acută a coloanei cervicale (gulerul moale și analgezia) este deseori fără succes. Terapia electromagnetică pulsantă (PEMF) a demonstrat efecte vindecătoare și antiinflamatorii. Acest studiu examină influența PEMT asupra sindromului acut a leziunii coloanei cervicale. Jumătate din cei 40 de pacienți incluși în studiu au primit terapia activă PEMT. Cealaltă jumătatea având tratamentul cu placebo a primit instrucțiuni de a purta acasă gulerul 8 ore pe zi și le-a fost recomandată mobilizarea gâtului. După 2 și 4 săptămâni grupul tratat activ a obervat o îmbunătățire semnificativă a durerii (scala vizuală analogică). În același timp grupul tratat activ a avut o mobilitate mai grea la începutul studiului decât grupul tratat cu placebo (p<0,5). După 12 săptămâni grupul cu tratamentul activ al leziunii acute a coloanei cervicale a demonstrat rezultate deosebit de bune decât grupul tratat cu placebo. 

Concluzie: PEMF este sigură pentru utilizarea la domiciliu. Acestu studiu sugerează că PEMF are efecte benefice în tratamentul leziunii acute a coloanei cervicale. 

Magnetoterapia și leziunea acută a coloanei cervicale - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la leziunea acută a colanei cervicale? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la leziunea acută a coloanei cervicale? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la leziunea acută a coloanei cervicale. 

 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz