Durerile de spate cronice și eficacitatea câmpului electromagnetic pulsant

Studiul randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo 

PB Lee, YC Kim, YJ Lim, CJ Lee, SS Choi, SH Park, JG Lee a SC Lee, Korea University College of Medicine, Seoul, Korea

Acest studiu radnomizat, dublu-orb, controlat cu placebo a investigat eficacitatea terapiei electromagnetice pulsante (PEMT) la pacienții cu dureri cronice joase de spate. Aplicarea PEMT activă (n = 17) sau placebo (n = 19) a fost efectuată de trei ori pe săptămână timp de 3 săptămâni. Pacienții au fost evaluați cu ajutorul scalei numerice (NRS) timp de 4 săptămâni după sfârșitul tratamentului. PEMT a produs o ușurință semnificativă de la dureri în timpul perioadei de observație în comparație cu valorile inițiale. Modificarea procentuală scorului NRS de la începutul studiului a fost cu mult mai mare în grupul cu PEMT decât în grupul cu placebo în toate cele trei puncte de măsurare. După 4 săptămâni observăm o îmbunătățire expresivă a valorilor inițiale cu PEMT, în grupul cu placebo nu a apărut nici o diferență semnificativă.  

Concluzie: Se poate spune că PEMT reduce durerea și afecțiunea și este un instrument potențial util pentru biruirea medicală conzervativă a durerilor de spate cronice.

Durerile de spate cronice și magnetoterapia - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la durerile de spate cronice? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la durerile de spate? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la durerile de spate. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz