Boala inflamatorie cronică a prostatei și efectul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență

Navrátil P., Novák I., Šístek R., Urologická klinika v Hradci Králové

Boala inflamatorie cronică a prostatei este una dintre cele mai frecvente probleme urologice. Aproximativ 10-15 % din tineri și bărbați de vârsta medie suferă de această boală. 21 de pacienți cu boala inflamatorie cronică a prostatei de vârsta între 42-86 de ani au participat la acest studiu. Planul de tratament a fost bazat pe experiența cu alte boli inflamatorii (reducerea progresivă a frecvenței de aplicare). Fiecare expunere a câmpului magnetic a durat 30 de minute la o frecvența de 24 Hz. Evaluarea a fost realizată conform criteriilor următoare: rezultatele subiective au fost evaluate cu ajutorul chestionarului Asociației Urologice Americane (AUA). Apoi au fost comparate rezultatele de laborator: hemograma, concentrația plasmatică de minerale (Na+, K+, CI+), creatinina, ureea, activitatea enzimatică PSA, activitatea fosfatazei, cultivarea microbiană a spermei sau secreției prostatice. În plus, a fost efectuată comparația următoarelor examinări instrumentale - uroflowmetrie și examinarea cu ultrasunete a prostatei. Toate examinările au fost efectuate înainte de tratament, după 10 expuneri și după 3-4 luni după sfârșitul terapiei magnetice. Evaluare statistică a fost executată cu ajutorul programelor următoare: StatSoft, Tulsa, OK, Friedman ANOVA. Din cei 6 pacienți, care atingeau valorile patologice după examinarea cu uroflowmetrul, la 5 dintre ei a fost observată o îmbunătățire. Din cei 13 pacienți cu cultivarea bacteriană pozitivă care au fost, în același timp, tratați cu antibiotice, în 8 cazuri bacteriile au dispărut. (Din literatură este bine cunăscut efectul sporit a combinației câmpului magnetic și antibioticelor.) Magnetoterapia este folosită la această boală îndeosebi pentru efectul său analgezic și influența pozitivă asupra cursului inflamației cronice, care a fost dovedită și la alte boli, îndeosebi la bolile inflamatorii reumatismale. 

Concluzii: Magnetoterapia este foarte benefică pentru pacienții care suferă de bolile inflamatorii cronice ale prostatei. Au fost înregistrate efecte foarte pozitive chiar și la disfuncția sexuală. 

Inflamația cronică a prostatei și efectele magnetoterapiei - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele pozitive ale magnetoterapiei la inflamația cronică a prostatei? Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la inflamația cronică a prostatei? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la inflamația cronică a prostatei. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz