Stări dureroase

Suferiți de dureri? Sunt persistente, de lungă durată și vă limitează în rutina de zi cu zi? Stările dureroase sunt cel mai frecvent motiv care duce pacientul la medic. Cu siguranță nu ar trebui să le subestimați, să nu suferiți inutil, însă să căutați soluția acestora!

Nu amânați vizita la medic. Luați măsuri la timp privind starea dumneavoastră de sănătate. Doriți acum să tratați stările dureroase? Puteți beneficia de consultațiile noastre medicale.

Stări dureroase - descriere, tratament
Obrázek Stări dureroase

Descrierea stărilor dureroase și cauza apariției

Stările dureroase reprezintă senzații subiective asociate cu deteriorarea actuală sau potențială a țesuturilor vii ale organismului. Este o chestiune foarte individuală, pe care fiecare persoană o percepe diferit.

Durerea acută are caracter protector, deoarece semnalează o tulburare de sănătate a organismului și previne deteriorarea ulterioară. Apare imediat după stimul, de exemplu după accidentare. Se poate manifesta sub formă de durere ascuțită sau înțepătoare și de obicei durează o perioadă scurtă de timp.

Durerea cronică poate fi considerată drept durere care durează luni până la câțiva ani. Aceasta duce la frustrare, depresie și lipsa de speranță.

Forma comună este durerea neuropată și este prezentă la mai multe boli precum diabetul, cancerul sau scleroza multiplă. Durerea poate fi percepută ca o senzație foarte dureroasă, chiar dacă stimulul care l-a provocat nu este dureros (alodinia). Sau poate fi o sensibilitate crescută a durerii (hiperalgezie).

Durerile cronice sunt durerile legate de spate, articulații, mușchi, cap sau dureri produse de leziuni nervoase cum ar fi la diabet, polineuropatia, zona zoster, borelioza. De asemenea, poate fi vorba de dureri după operații, dureri fantome și multe altele.

Durerea limitează în mod semnificativ pacientul în toate activitățile de viață. Atenuarea durerii este esențială pentru a îmbunătăți calitatea vieții și tratamentul suplimentar.

Tratamentul stărilor dureroase – scăpați de dureri

Tratamentul este complex. Dacă se cunoaște cauza, procedura ideală este eliminarea acesteia. În alte cazuri, este vorba de atenuarea durerii.

Din punct de vedere farmacologic, se utilizează antireumatice nesteroidiene, care suprimă durerea și previn dezvoltarea inflamației, precum și opioide care au un puternic efect analgezic. Cu toate acestea, toate aceste medicamente pot crea dependență!

Antidepresivele sau anxioliticele pot fi utilizate ca adjuvant.

Unele cazuri necestiă intervenții chirurgicale. Tratamentul poate fi completat de psihoterapie sau terapia fizică.

  • Medicament antireumatic nesteroidian – un medicament nesteroidian împotriva durerii, febrei și inflamației.
  • Opioide – substanțe cu efect analgezic puternic.
  • Antidepresive – un grup de medicamente utilizate pentru tratarea depresiei.
  • Anxiolitice – medicamente pentru eliminarea anxietății, tensiunii mentale, fricii, teamei.
Zákazník RO

Scrieți o întrebare medicului. Vă va scrie înapoi.

La întrebările dumneavoastră răspunde medicul cu experiență îndelungată MUDr. Peter Bednarčík CSc. Mai multe informații aici.

  • Descrieți întrebarea dumneavoastră în formularul de mai jos.
  • Medicul va evalua întrebările și afecțiunile dumneavoastră imediat ce va avea timp.
  • Medicul vă va scrie înapoi.
  • Veți discuta împreună orice detalii suplimentare.
  • Medicul vă va sugera gratuit o posibilă soluție de tratament.