Suferiți de dureri? Sunt persistente, de lungă durată și vă limitează în rutina de zi cu zi? Afecțiunile dureroase sunt cel mai frecvent motiv care duce pacientul la medic. Cu siguranță nu ar trebui să le subestimați, să nu suferiți inutil, însă să căutați soluția acestora!
Atenționări:
Nu folosiți acest articol sau orice alt articol de pe internet pentru determinarea diagnosticului. Diagnosticul corect poate fi întotdeauna stabilit numai de medic. Nu amânați vizita la medic și începeți tratamentul cât mai curând posibil.
Stările dureroase reprezintă senzații subiective asociate cu deteriorarea actuală sau potențială a țesuturilor vii ale organismului. Este o chestiune foarte individuală, pe care fiecare persoană o percepe diferit.
Durerea acută are caracter protector, deoarece semnalează o tulburare de sănătate a organismului și previne deteriorarea ulterioară. Apare imediat după stimul, de exemplu după accidentare. Se poate manifesta sub formă de durere ascuțită sau înțepătoare și, de obicei, durează o perioadă scurtă de timp.
Durerea cronică poate fi considerată drept durere care durează luni până la câțiva ani. Aceasta duce la frustrare, depresie și lipsa de speranță.
Forma comună este durerea neuropată și este prezentă la mai multe boli precum diabetul, cancerul sau scleroza multiplă. Durerea poate fi percepută ca o senzație foarte dureroasă, chiar dacă stimulul care l-a provocat nu este dureros (alodinia). Sau poate fi o sensibilitate crescută a durerii (hiperalgezie).
Durerile cronice sunt durerile legate de spate, articulații, mușchi, cap sau dureri produse de leziuni nervoase, cum ar fi la diabet, polineuropatie, zona zoster, borelioză. De asemenea, poate fi vorba de dureri după operații, dureri fantome și multe altele.
Durerea limitează în mod semnificativ pacientul în toate activitățile de viață. Atenuarea durerii este esențială pentru a îmbunătăți calitatea vieții și tratamentul suplimentar.
Tratamentul afecțiunilor dureroase – scăpați de dureri
Tratamentul este complex. Dacă se cunoaște cauza, procedura ideală este eliminarea acesteia. În alte cazuri, este vorba de atenuarea durerii.
Din punct de vedere farmacologic, se utilizează antireumatice nesteroidiene (inhibitori ai ciclooxigenazei, medicamente antiinflamatoare nespecifice), care suprimă durerea și previn dezvoltarea inflamației, precum și opioide care au un efect puternic analgezic. Cu toate acestea, toate aceste medicamente pot crea dependență! Antidepresivele sau anxioliticele pot fi utilizate ca adjuvant.
Unele cazuri necestiă intervenții chirurgicale. Tratamentul poate fi completat de psihoterapie sau terapia fizică și electroterapie.
Medicament antireumatic nesteroidian – un medicament nesteroidian împotriva durerii, febrei și inflamației.
Opioide – substanțe cu efect analgezic puternic.
Antidepresive – un grup de medicamente utilizate pentru tratarea depresiei.
Anxiolitice – medicamente pentru eliminarea anxietății, tensiunii mentale, fricii, teamei.
Magnetoterapia pulsatilă de joasă frecvență ocupă un loc important în tratamentul de reabilitare a unor simptome ale stărilor dureroase, asigurând pacientului un efect analgezic, miorelaxant, antiedematos, vindecător și antiinflamator. Reduce simptomele inflamatorii, durerea, accelerează vindecarea țestuturilor deteriorate și ajută la ameliorarea generală și, dacă este posibil, la îmbunătățirea mobilității.
Avantajul constă în posibilitatea de utilizare a terapiei în condițiile casnice, care permite pacientului să-și continue tratamentul intensiv de recuperare la domiciliu și în afara unității medicale.
Un alt avantaj este posibilitatea de a începe tratamentul în timp util, la începutul unui nou atac de durere.
Nu aplicăm magnetoterapia pentru durerile de origine necunoscută.
Alte probleme de sănătate care pot fi rezolvate prin terapia pulsatilă Biomag