Starea postoperatorie

Sunteți după o operație sau ați avut un accident? Ai fost externat din spital și vă așteaptă o perioadă de recuperare intensă? Doriți ca procesul de vindecare să meargă cât mai repede și să fie fără complicații? Aflați ce metode puteți folosi în cazul stării postoperatorii.

Nu amânați vizita la medic. Luați măsuri la timp privind starea dumneavoastră de sănătate. Doriți acum să tratați starea postoperatorie? Puteți beneficia de consultațiile noastre medicale.

Stare postoperatorie - descriere, tratament
Obrázek Starea postoperatorie

Descrierea stării postoperatorii și cauza apariției

Operația este o intervenție invazivă în corpul pacientului efectuată de un medic (chirurg). Indiferent de motivul operației (accident, procedură estetică sau un alt motiv medical), starea dumneavoastră după operație are un impact nu numai asupra intervenției chirurgicale efectuate, ci ulterior și asupra îngrijirii postoperatorii.

În primul rând, imediat după operație, este necesară respectarea regimului de odihnă indicat de medicul curant. Îngrijirea corespunzătoare a rănii, pansamentul în mod regulat și păstrarea curată a acesteia sunt foarte importante.

Apoi, urmează reabilitarea cu scopul de a atinge următoarele obiective:

 • ameliorarea durerii,
 • îmbunătățirea gamei de mișcare și activarea musculară,
 • accelerarea vindecării
 • prevenirea bolii tromboembolice sau altor complicații postoperatorii.

Reabilitarea posttraumatică și postoperatorie tratează în mod natural consecințele leziunilor musculo-scheletice (fracturi, leziuni articulare și musculare) și stările după intervențiile chirurgicale, ortopedice și neurologice.

Este necesară participarea activă a pacientului. Reabilitarea folosește o gamă largă de metode care se pot combina sau se pot modifica în timpul tratamentului în funcție de evoluția stării pacientului.

Tratamet după intervenția chirurgicală – scăpați de dureri

Alegerea metodei de reabilitare depinde de tipul de operație. Indicațiile medicului curant sau al fizioterapeutului trebuie urmate întotdeauna.

În multe cazuri, pacientul are dreptul după operație să inițieze îngrijirea balneară. Uneori, puteți accesa centrul balnear direct din spital.

Alegerea unei alimentații sănătoase bogate în fibre, proteine și vitamine poate avea, de asemenea, o contribuție semnificativă asupra reducerii perioadei de recuperare. Puteți să utilizați suplimente alimentare, totuși, se recomandă să consultați medicul curant privind regimul alimentar.

Îngrijirea postoperatorie include și metode de reabilitare electroterapeutică.

 • Laparoscopia – o metodă minim invazivă de diagnostic și tratament al cavității abdominale (fără efectuarea unei incizii chirurgicale), ceea ce înseamnă mai puține răni și dureri pentru pacient.
 • Amputație – îndepărtarea unei părți periferice a corpului din cauza unei leziuni sau intervenție chirurgicală.
 • Proteză – un înlocuitor artificial.
Zákazník RO

Scrieți o întrebare medicului. Vă va scrie înapoi.

La întrebările dumneavoastră răspunde medicul cu experiență îndelungată MUDr. Peter Bednarčík CSc. Mai multe informații aici.

 • Descrieți întrebarea dumneavoastră în formularul de mai jos.
 • Medicul va evalua întrebările și afecțiunile dumneavoastră imediat ce va avea timp.
 • Medicul vă va scrie înapoi.
 • Veți discuta împreună orice detalii suplimentare.
 • Medicul vă va sugera gratuit o posibilă soluție de tratament.