Osteoartrita, artrita, osteoartroza

Suferiți de dureri de articulații? Vă dor articulațiile în special atunci când vă mișcați și sunt rigide după o perioadă lungă de inactivitate? Osteoartrita care vă limitează mobilitatea și activitățile zilnice, poate fi cauza acestor probleme.

Nu amânați vizita la medic. Luați măsuri la timp privind starea dumneavoastră de sănătate. Doriți acum să tratați osteoartrita? Puteți beneficia de consultațiile noastre medicale.

Osteoartrita - descriere, tratament
Obrázek Osteoartrita, artrita, osteoartroza

Descrierea osteoartritei, atritei și cauza apariției

Osteoartroza (sau, de asemenea, artroza) este o boală degenerativă care afectează articulațiile. Cel mai adesea sunt afectate articulațiile mâinilor, genunchilor și șoldurilor.

Afecțiunea este asociată cu dureri severe. Acestea pot fi prezente în permanență, ori se pot manifesta episodic. Simptomul comun este rigiditatea articulațiilor, care poate limita mișcarea articulației până la câteva ore. În stadiile avansate ale bolii, este adesea necesară o intervenție chirurgicală de înlocuire a articulațiilor din zonele afectate.

La nivel mondial, putem spune că până la 20% din toate cazurile, boala provoacă o durere cronică.

Osteoartrita este cea mai frecventă formă de artrită (o boală inflamatorie a articulației care duce la modificări degenerative). Se manifestă prin dureri articulare sau dureri în timpul efortului fizic sau după efort.

În cazul artritei, articulația se deformează și în timp se poate deteriora. Aceste modificări conduc la limitarea severă a mobilității la nivelul articulației afectate. Durerea este adesea influențată de schimbările de vreme, psihicul și sănătatea pacientului. În cazul durerilor acute, se observă la pacienți lipsa poftei de mâncare, oboseală și o creștere a temperaturii.

Osteoartrita este cauzată de uzura articulațiilor din cauza suprasolicitării excesive.

La apariția acestei forme contribuie:

 • vârsta,
 • supraponderalitatea,
 • obezitatea,
 • predispoziția genetică,
 • leziuni,
 • suprasolicitatea articulațiilor de lungă durată.

Tratamentul osteoartritei, artritei articulațiilor – scăpați de durere

Scopul de bază al tratamentului artritei este de a ușura durerea pacientului. În cazul artritei, tratamentul se bazează pe ameliorarea durerii și încetinirea dezvoltării bolii.

Se utilizează metode farmacologice, se administrează paracetamol sau antireumatice nesteroidiene și opiacee slabe pentru durerile mai intense.

Tratamentul medicamentos de multe ori nu este eficient și este necesar să fie combinat  cu exercițiile fizice, în special efectuarea exercițiilor în apă.

În stadiile avansate ale bolii, se utilizează intervenția chirurgicală.

 • Antireumatice nesteroidiene – medicament nesteroidian care acționează împotriva durerii, inflamației și febrei.
Zákazník RO

Scrieți o întrebare medicului. Vă va scrie înapoi.

La întrebările dumneavoastră răspunde medicul cu experiență îndelungată MUDr. Peter Bednarčík CSc. Mai multe informații aici.

 • Descrieți întrebarea dumneavoastră în formularul de mai jos.
 • Medicul va evalua întrebările și afecțiunile dumneavoastră imediat ce va avea timp.
 • Medicul vă va scrie înapoi.
 • Veți discuta împreună orice detalii suplimentare.
 • Medicul vă va sugera gratuit o posibilă soluție de tratament.