Inflamațiile articulațiilor mâinii și încheieturii mâinii

Suferiți de dureri severe la nivelul articulațiilor mâinii sau încheieturii mâinii? Vă apar edeme, rigitate și roșeață? Poate fi vorba de o afecțiune a articulațiilor de natură inflamatorie, care în timp poate duce la afectarea mobilității și apariția deformărilor. De exemplu, deformarea degetelor sau mâinilor.

Nu amânați vizita la medic. Luați măsuri la timp privind starea dumneavoastră de sănătate. Doriți acum să tratați inflamațiile articulațiilor mâinii și încheieturii mâinii ? Puteți beneficia de consultațiile noastre medicale.

Inflamațiile articulațiilor mâinii
Obrázek Inflamațiile articulațiilor mâinii și încheieturii mâinii

Descrierea inflamației articulațiilor mâinii, încheieturii mâinii și cauza apariției

Inflamația articulațiilor mâinii și încheieturii mâinii poate fi infecțioasă și neinfecțioasă. Cea mai frecventă cauză de deteriorare neinfecțioasă a articulațiilor mici ale mâinilor și încheieturilor este artrita reumatoidă. Primele simptome sunt oboseala mai mare, slăbiciune, pierderea poftei de mâncare și febra.

Inflamația din interiorul articulației provoacă umflare, durere și rigiditate. Pielea de deasupra articulației este mai caldă, iar dacă inflamația articulației și a încheieturii mâinii durează un timp mai lung, aceasta duce la deteriorarea cartilajului și a oaselor, ceea ce duce la apariția defectelor în oase.

În cele mai grave cazuri ale inflamației articulațiilor, părțile oaselor care formează suprafețele articulare dispar. Acest lucru duce la deformări la nivelul articulațiilor. De exemplu, degetele sunt îndoite până la vârful degetelor. Se pot forma creșteri la nivelul articulațiilor degetelor.

Cauza artritei reumatoide este tulburarea sistemului imunitar. Boala limitează viața pacientului, îl împiedică să desfășoare activități zilnice normale și poate duce la invaliditate permanentă.

Factorii de risc în dezvoltarea artritei reumatoide sunt:

 • supraponderalitatea și obezitatea,
 • leziuni,
 • supraîncărcarea articulațiilor prin mișcări repetate necorespunzătoare.

Tratamentul inflamației articulațiilor mâinii, încheieturii mâinii – scăpați de durere

Tratamentul inflamației infecțioase a articulației mâinii sau încheieturii mâinii se efectuează prin administrarea medicamentelor pentru a elimina agentul patogen specific detectat.

Tratamentul artritei reumatoide se bazează pe ameliorarea durerii și încetinirea progresiei bolii. Se utilizează așa-numitele medicamente modificătoare de boală (DMARDs Disease Modifyng Antirheumatic Drugs), medicamente antireumatice nesteroidiene și corticosteroizi.

Tratamentul suportiv pentru a atenua durerea poate include ultrasunete, laser, lumina polarizată, galvanizarea terapeutică și termoterapia.

Din punctul de vedere terapeutic, este importantă schimbarea mediului și a stilului de viață. Prevenirea constă în îngrijirea completă a sistemului imunitar.

 • Disease Modifyng Antirheumatic Drugs (DMARDs) – medicamente care modifică boala.
 • Antireumatice nesteroidiene – medicamente nesteroidiene care acționează împotriva durerii, inflamațiilor și febrei.
 • Efect analgezic – efect împotriva durerii.
Zákazník RO

Scrieți o întrebare medicului. Vă va scrie înapoi.

La întrebările dumneavoastră răspunde medicul cu experiență îndelungată MUDr. Peter Bednarčík CSc. Mai multe informații aici.

 • Descrieți întrebarea dumneavoastră în formularul de mai jos.
 • Medicul va evalua întrebările și afecțiunile dumneavoastră imediat ce va avea timp.
 • Medicul vă va scrie înapoi.
 • Veți discuta împreună orice detalii suplimentare.
 • Medicul vă va sugera gratuit o posibilă soluție de tratament.