Boala ischemică coronariană

Boala ischemică coronariană

Caracteristica bolii ischemice coronariene: Boala ischemică coronariană -BIC - reprezintă boala din alimentarea insuficientă cu sânge în anumite părți al miocardului, care provoacă boala coronariană (de obicei ateroscleroza). Mușchiul lucrător al inimii suferă de insuficiența de oxigen. Aceată stare duce la dureri de inimă și la reducerea debitului cardiac cu o serie de consecințe pe tot corpul. Forma acută a bolii ischemice coronariene este de exemplu: infarctul miocardic, printre formele cronice includem stările după infarctul miocardic, angina pectorală, diverse tulburări ale conducerii mișcării și tulburări ale ritmului cardiac. La boala ischemică coronariană îmbunătățirea irigării cu sânge a miocardului și furnizarea suficientă de oxigen este baza tratamentului.  

Utilizarea magnetoterapiei la boala ischemică coronariană

La boala ischemică coronariană magnetoterapia puslantă de joasă frecvență Biomag îmbunătățește alimentarea miocardului cu oxigen, acționează împotriva trombilor și astfel poate în general influența pozitiv starea pacientului. Doar în cazul în care este introdus un cardiostimulator, nu recomandăm magnetoterapia pulsantă, deoarece inducerea poate duce la schimbările funcțiilor aparatului cu tulburarea ulterioară a ritmului. În cazurile menționate mai sus ale bolii ischemice coronariene - dacă nu utilizați un cardiostimulator - nu există nici un motiv să vă temeți de magnetoterapie, din contră - se poate aștepta reducerea atacurilor și durerilor de inimă, modificarea ritmului și în general îmbunătățirea stării de sănătate, iar boala ischemică coronariană nu împiedică utilizarea magnetoterapiei și la problemele articulare concomitente. Se aplică în special efectul vasodilatator - prin exercitarea magnetoterapiei pulsante de joasă frecvență Biomag se invocă efluxul Ca2+ ionilor, ceea ce duce la învoirea musculaturii vasculare (îndeosebi sfincterele precapilare) și la vasodilatația ulterioară. Magnetoterapia de joasă frecvență dă un bun rezultat nu numai la boala ischemică coronariană dar, de asemenea, la ischemia membrelor inferioare și superioare. Se extinde patul vascular colateral în piele și în țesutul muscular. Accelerarea metabolismului permite absorbția mai rapidă a edemelor, iar în zona respectivă este totodată provocată acțiunea semnificativă antiinflamatoare și antiedematoasă. 

Experiențele au demonstrat reducerea semnificativă a bolii ischemice coronariene, degradarea stărilor (dureroase) de angină și creșterea performanței generale. Recomandăm să începeți cu aplicările treptat, cel mai bine de la membrele inferioare. Prin acest procedeu minimalizăm reacția eventuală adaptivă mai puternică.  

Aplicarea magnetoterapiei la boala ischemică coronariană

La boala ischemică coronariană inițial recomandăm să aplicați odată pe zi programele cu frecvențele de 20 – 44 Hz (cel mai bine la membrele inferioare pentru adaptarea mai bună a reacției sistemului circulator) și pe urmă pe zona toracelui de 1-2 ori pe zi. 

Magnetoterapia și boala ischemică coronariană - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la boala ischemică coronariană? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la boala ischemică coronariană. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz