Zona zoster – herpes zoster

Zona zoster – herpes zoster

Caracteristica programului zona zoster – herpes zoster: Zona zoster (herpesul zoster) este o afecțiune infecțioasă cauzată de virusul varicelo-zosterian din grupa de viruși herpes zoster. Infecția are loc în două etape. Infecția primară a zonei zoster este tipică pentru vârsta de copil și este cunoscută sub denumirea varicela. Această boală are loc doar o singură dată în timpul vieții. În timpul infecției primare virusul traversează nervul senzorial din piele în ganglionul respectiv unde rămâne în faza lantentă. Replicarea (multiplicarea) acestui virus este suprimată de imunitatea celulară și umorală. A doua fază a bolii de zona zoster apare la defectarea sistemului imunitar (îndeosebi imunitatea celulară) care poate cauza reactivarea virusului. 
Virusul traversează apoi de-a lungul nervului în piele, care este însoțită de erupția de veziculară în anumitul dermatom cutanat și apare zona zoster. Această stare poate apărea ca urmare a vârstei înalte, stresului, traumei, terapiei imunosupresive și citostatice, cancerului, deficitului imun sau după iradiere. În condițiile normale, reactivarea are loc doar o dată în timpul vieții. Recidivele zonei zoster sunt rare, dar pot semnala posilibitatea de cancer sau SIDA. Localizările tipice ale zonei zoster sunt locurile de-a lungul nervilor intercorstali la torace și anumite părți ale feței din jurul ramurei nervului trigemen. 

Riscul de complicații cu zona zoster crește la persoanele care până acum nu au avut varicela și pot fi infectați pentru prima dată de virusul varicello-zoster, iar femeile însărcinate pot pune în pericol fătul prin contactul cu bolnavul. Complicația cea mai serioasă a zonei zoster (herpesul zoster) este nevralgia post-herpetică. Terapeutic sunt administrate medicamentele antivirale, unguentele antiinflamatorii, vitaminele și medicamentele împotriva durerii. Vaccinele au succes îndeosebi la cursurile severe ale bolii. 

Utilizarea magnetoterapiei la zona zoster

Întărirea totală a imunității reprezintă prevenirea efectivă a zonei zoster. Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag poate fi utilizată alături de tratament, deoarece reduce durerea, accelerează vindecarea, regenerarea și în general stimulează sistemul imunitar

Aplicarea magnetoterapiei la zona zoster

La zona zoster aplicăm în faza acută zilinic și repetat frecvențele analgezice de 4 – 6 Hz, iar în perioada de recuperare 50-81Hz cu efectul stimulator. Aplicăm pe zonele dureroase în locul de erupție cu ajutorul aplicatorului plat pe segmentul respectiv al coloanei vertebrale. 

Magnetoterapia și zona zoster - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la zona zoster? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la zona zoster. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz