Regenerarea

Regenerarea

Caracteristica programului regenerare: Acest program este folosit pentru accelerarea regenerării după munca fizică și după sport și pregătirea menită pentru o altă performanță sportivă. Astfel previne apariția leziunilor sau ale altor deteriorări ale organismului.

 Scopul de aplicare al magnetoterapiei la regenerare

La regenerare scopul de aplicare al magnetoterapiei este de îmbunătăți furnizarea sângelui oxigenat, substanțelor nutritive și de a elimina metaboliții acizi, ceea ce va accelera procesul de regenerare și restituția rezervelor energice în mușchi. Astfel ajută la crearea condițiilor optime pentru o altă activitate fizică. 

Importanța regenerării

Rata traumatismelor în sport este problema nu numai la sportul de performanță, dar și la sportul de recreație. Este vorba despre starea, unde performanța actuală a organismului nu corespunde la performanța dorită și are loc eșecul țesuturilor. În cazul în care deteriorarea este mare, apare un traumatism, dacă este vorba de supraîncărcarea locală mai mică, apare microtraumatismul. Violența externă moderată cauzează reacția locală. Supraîncărcarea permanentă cauzează microtraumatizarea internă a țesuturilor în consecința sarcinii repetate la nivelul maxim fără posibilitățile adecvate de regenerare. Din cauza supraîncărcării în țesuturile deteriorate (mușchii, ligamentele, oasele) apar microtraumatisme, schimbări disrtofice cu tulburarea marcantă a irigării cu sânge și edemul care agravează toată starea prin limitarea irigării cu sânge la zonele afectate și provoacă progresia schimbărilor distrofice - fisuri, reziduuri după hematom, necroze aseptice și schimbări degenerative ale țesutului conjunctiv. Printre simptomele deteriorării se include durerea, umflarea și tulburarea funcțiilor în zonele afectate. Mai târziu apar simptome mai grave, cum ar fi deformarea articulațiilor, rupturi de tendoane etc. Printre principiile generale care pot reduce riscul de microtraumatisme, se include tratamentul consecvent și vindecarea completă a tuturor leziunilor inclusiv microtraumatismelor minimale și includerea regenerării în procesul de antrenament și în timpul de competiții (Kučera).

Regenerarea după traumatismul sportiv este la fel de importantă la starea finală a tratamentului ca și la prima îngrijire. Printre cele mai frecvente traumatisme sportive afară de fracturi se include luxații, entorse, hematoame, contuzii. Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag atenuează durerea, accelerează vindecarea ligamentului deteriorat, accelerează absorbția hematoamelor și revenirea la mobilitatea completă.  

Utilizarea magnetoterapiei la regenerare

Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag reprezintă metoda optimă de reabilitare care duce la vasodilatația imediată, la creșterea alimentării oxigenului și substanțelor nutritive în mușchii expuși, accelerează eliberarea metaboliților acizi și în același timp atenuează durerea, acționează cu un efect antiedematos și relaxează spasmele și contracțiile, accelerează tratamentul și vindecarea completă a traumatismelor și microtraumatismelor și previne alte deteriorări. Astăzi, magnetoterapia face parte din echipamentul uzual în majoritatea cluburilor sportive sau face parte de uzul individual, iar avantajul ei fiind posibilitatea de regenerare în condițiile casnice. 

Aplicarea magnetoterapiei la regenerare

La regenerare aplicăm pe zona respectivă frecvențele vasodilatatoare și stimulatoare pentru sprijinul de regenerare cu ajutorul aplicatorului pliabil plat sau cu solenoidul și completăm consumul de apă cu utilizarea apei magnetizate. 

Magnetoterapia și regenerarea - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la regenerare? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la regenerare. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz