Recuperarea

Recuperarea

Caracteristica programului recuperarea: Recuperarea sau convalescența este perioada între dispariția principalelor simptome ale bolii și recuperarea integrală. În timpul recuperării are loc modificarea funcțiilor organismului care au fost deteriorate de boală. Aceasta poate fi restabilirea sau repararea țesuturilor deteriorate, cum ar fi, de exemplu, restaurarea rezervelor energice de grăsimi sau formarea cicatricelor definitive după traumatismele, sau adaptarea organismului la pierderea funcției, cum ar fi adaptarea la pierderea membrului. Perioada de recuperare este de lungimi diferite conform tipului de deteriorare, în această perioadă organismul este încă slăbit și foarte sensibil și aperceptiv la alți factori dăunători. Perioada de recuperare prin sprijinirea vindecării este convenabil de a fi redusă la minimul necesar pentru a împiedica astfel repetarea bolii și pentru a accelera revenirea funcției complete.

Utilizarea magnetoterapiei în timpul recuperării

La recuperare îmbunătățirea metabolismului și microcirculației în țesuturi reprezintă condiția primară pentru stimularea proceselor de vindecare. Accelerarea vindecării și regenerării după aplicările magnetoterapiei pulsante de joasă frecvență a fost dovedită la oase și la țesuturile moi și este explicată prin iritarea nespecifică a membranei citoplasmatice, unde are loc activarea lanțului metabolic, punctul cheie al lui fiind schimbarea între cAMP/cGMP și activarea crescută a osteoclastelor în cazul de vindecare a oaselor. Aparatele din seria Biomag influențează pozitiv atât inflamațiiele sterile (bolile reumatice), cât și inflamațiile microbiene și vindecarea lor. Efectul de vindecare și regenerare reprezintă sumarul efectelor parțiale și sprijină capacitatea naturală a organismului în perioada de recuperare de a se vindeca și regenera. 

Aplicarea magnetoterapiei în timpul recuperării

La perioada de recuperare aplicăm programele în intervalul de frecvențe de 2 – 25 Hz, unde se manifestează efectul de atenuare a durerii, efectul vasodilatator și vindecător. Apoi putem pentru recuperare alterna cu frecvențele mai mari de stimulare 36 – 44 Hz. Aplicăm local pe zonele afectate ale corpului și conform necesității combinăm cu programele menite conform diagnosticelor respective. 

Magnetoterapia și recuperarea - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei în timpul recuperării? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei în timpul recuperării. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz