Psoriazisul

Psoriazisul

Caracteristica programului psoriazisul: Psoriazisul vulgar reprezintă una dintre cele mai frecvente boli neinfecțioase de piele afectând, în general, pielea (cel mai frecvent coatele, genunchii, piciorele și corpul, zona inghinală, organele genitale, zona de inserție a părului la nivelul scalpului) dar, de asemenea, afectează unghiile și articulațiile. În cazul psoriazisului celulele pielii se multiplică cu mult mai rapid decât ca de obicei, ceea ce provoacă mărimea și exfolierea neîntreruptă a zonei afectate. Afectarea articulațiilor - artrita psoriazică este asemănătoare artritei reumatoide, iar schimbările inflamatorii duc la deformarea și degenerarea articulației. 

Cauza exactă a apariției psoriazisului nu este cunoscută, dar la apariția ei participă mai mulți factori cum ar fi predispoziția genetică, mecanismele autoimune, factorii de mediu care sprijină apariția psoriazisului (stresul, infecțiile, leziunile, proasta funcționare a ficatului, anumite medicamente, influențele hormonale etc.). 

La formele mai puțin severe ale psoriazisului se utilizează îndeosebi tratamentul local (gudronul de cărbune, corticosteroizii, retinoizii, keratoliticele, alternativ și sarea din Marea Moartă etc.), la formele severe se utilizează tratametnul sistemic (Metrotexat, Ciclosporină și Retinoizi). Printre metodele moderne ale tratamentului psoriazei se include tratamentul biologic cu efectul menit spre mecanismele imunitare și fotochimioterapia (PUVA) cu efectul comun de psoralen și radiația ultravioletă UV. 

Îmbunătățirea psoriazisului aduce sprijinul de curățare și detoxifiere a organismului care facilitează ficatului, rinichilor, pielii și intestinelor la eliminarea deșeurilor și metaboliților din organism. 

Utilizarea magnetoterapiei la psoriazis

La psoriazis utilizarea magnetoterapiei pulsante de joasă frecvență Biomag este adecvată atât în stadiul manifestărilor cutanate, cât și la manifestările articulare. La psoriazis se aplică efectul antiinflamator, vindecător, calmant, efectul de limitare a mâncărimii, efectele imunostimulatoare și detoxifiante. Utilizăm magnetoterapia în perioada de activitate a manifestărilor cutanate dar, de asemenea, și în perioada de repaus cu scopul de a menține starea și de a preveni agravarea psoriazisului. Pe lângă atașarea aplicatorului pe zona afectată, este adecvată aplicarea pe zona ficatului și abdomenului pentru sprijinul funcțiilor detoxifiante și metabolice ale ficatului și pentru modificarea proceselor de digestie și absorbție. La psoriazis aplicăm magnetoterapia repetat - de fapt pe tot parcursul vieții - conform dezvoltării și cursului bolii.  

Aplicarea magnetoterapiei la psoriazis

La psoriazis aplicăm repetat și pe termen lung pe pielea afectată 2 -25 Hz, iar pentru îmbunătățirea detoxifierii pe zona abdomenului și ficatului aplicăm frecvențele de 65 – 81 Hz. Completăm cu consumul de apă modificat cu ajutorul programului nr. 31. Convenabile sunt aplicatoarele mari plate și solenoidul.

Magnetoterapia și psoriazisul

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la psorizisul? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la psoriazisul. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz