Pseudoartrozele - sprijinirea vindecării

Pseudoartrozele - sprijinirea vindecării

Caracteristica programului pseudoartrozele – sprijinirea vindecării: Pseudoartroza - articulația falsă care se dezvoltă atunci când oasele fracturate nu se vindecă în mod corespunzător și osul se termină și rămâne mobil. Vorbim despre pseudoartroză atunci când durata de vindecare normală a fost depășită de două ori fără semne de vindecare a oaselor. Vindecarea bună a oaselor necesită fixarea fragmentelor și odihna care este necesară la formarea structurei fibroase în care sărurile de calciu sunt depozitate și provoacă astfel întărirea definitivă a țesutului osos. A doua condiție a vindecării este alimentarea bună cu sânge și nutriția oaselor. Pseudoartroza se manifestează prin durerea crescută în locurile pseudoartrozei în timpul exercițiilor, mișcării. De obicei, este detectată cu ajutorul razelor X sau prin examinarea CT. Procedeul terapeutic depinde de faptul dacă este vorba de pseudoartroză vitală sau nonvitală (cu nutriția proastă). Se efectuează schimbarea fixării, revitalizarea osului schimbat, adăugarea spongioplastiei, transferul oaselor, modificarea alimentării cu sânge etc. 

Utilizarea magnetoterapiei la sprijinirea vindecării pseudoartrozelor

La sprijinirea vindecării pseudoartrozelor magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag este utilizabilă din primele zile după rănire. Magnetoterapia atenuază durerea, iar prin efectul său vasodilatator și vindecător îmbunătățește starea nutriției osului rănit. Magnetoterapia prin sprijinirea vindecării a pseudoartrozei nu substituă fixarea bună, dar sprijină semnificativ procesele metabolice în oase care duc la o integrare mai bună a substanțelor de construcție administrate. Magnetoterapia accelerează vindecarea, activează producerea țesutlui nou (construcția rapidă a țesutului osos și calcifierea) și provoacă creșterea sensibilității la parathormon.  

Aplicarea magnetoterapiei la sprijinirea vindecării pseudoartrozelor

La sprijinirea vindecării pseudoartrozelor aplicăm prioritar frecvențele joase de 4-6 Hz pentru atenuarea durerii și ulterior alternăm cu frecvențele vindecătoare de 25 – 50 Hz.

Magnetoterapia și vindecarea pseudoartrozelor - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la vindecarea pseudoartrozelor? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la vindecarea pseudoartrozelor. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz