Osteoporoza, osteocondroza

Osteoporoza, osteocondroza

Caracteristica programului osteoporoza, osteocondroza: Osteoporoza este o boală progresivă sistemică a scheletului caracterizată prin scăderea masei osoase și prin tulburările microarhitecturii țesutului osos cu creșterea ulterioară a fragilității oaselor și cu tendința de fracturi. Conform definiției WHO, osteoporoza este evaluată ca o scădere a densității osoase sub -2,5 SD în comparație cu persoanele tinere. Masa osoasă crește aproximativ până la vârsta de 25-30 de ani, apoi urmează perioada de stabilizare cu durate variabile, după care apare un declin. La femei declinul apare cel mai mult după menopauză și aproximativ la 20% din cauze duce la dezvoltarea osteoporozei. La osteoporoză acționează protectiv hormonii sexuali și hormonul de creștere, aportul adecvat de calciu, vitamina D, activitatea fizică.  

Osteoporoza - accelerarea scăderii țesutului osos cauzează scăderea nivelului hormonilor, lipsa de minerale și vitamine, imobilitatea și activitatea fizică redusă, tulburări de absorbție, aportul crescut de fosfat, alcoolul, anumite boli interne ale ficatului, rinichilor ș.a. Tratamentul osteoporozei este complex (hormonal, substituția mineralelor și vitaminelor etc.). 

Utilizarea magnetoterapiei la osteoporoză

La osteoporoză se aplică magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag cu un efect de susținere pentru menținerea calității țesuturilor osoase și pentru suprimarea durerilor. Magnetoterapia sprijină procesele metabolice în oase, care duc la o mai bună încorporare a substanțelor de construcție administrate și la reducerea semnificativă a stărilor dureroase eventuale la osteoporoză. La osteoporoză, magnetoterapia accelerează semnificativ vindecarea, activează producerea țesutului nou (construcția rapidă a țesutului osos și calcifierea) și provoacă creșterea sensibilității la parathormon. 

Aplicarea magnetoterapiei la osteoporoză

La osteoporoză aplicăm inițial frecvențele analgezice de 4 - 6Hz, iar după atenuarea lor frecvențele vindecătoare în intervalul de 36 – 44 Hz.

Magnetoterapia și osteoporoza, respectiv osteocondroza - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la osteoporoză, respectiv osteocondroză? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la osteoporoză, respectiv osteocondroză. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz