Osteoartrita, artrita

Osteoartrita, artrita

Caracteristica programului osteoartrita, artrita: Osteoartrita este cauzată de uzura articulațiilor pri influența supraîncărcării excesive. La apariția acestei artrite participă vârsta, predispoziția genetivă, sexul, obezitatea și supraîncărcarea excesivă, îndeosebit la sportivii activi. Osteoartrita (OA) este cea mai frecventă formă de artrită care afectează toate articulațiile mobile, articulațiile mici - articulațiile încheieturii mâinii, mâinelor, piciorelor, articulațiile mari - articulația șoldului, genunchiului, fie separat sau mai multe articulații simultan. Artritele se manifestează prin durerile articulațiilor sau durerea la efortul crescut și după efort. Inflamația articulației se poate complica prin rigitatea sau imobilizarea articulațiilor, inflamația tendoanelor și capsulei articulare, slăbiciunea musculară și atrofia.  

Din punctul de vedere practic putem diviza bolile inflamatorii ale articulațiilor între infecțioase și neinfecțioase. Printre bolile neinfecțioase se include artrita gutoasă, artrita psoriazică și artrita erozivă la funcția glandei paratiroide crescute. Baza frecventă a artritei neinfecțioase este procesul autoimun, cum ar fi la artrita reumatoidă (reumatism) unde nu cunoaștem cauza exactă a apariției. Este diferentă de la artrita reumatoidă care apare ca partea așa-numitelor consecințe sterile după infecțiile bacteriene de streptococul beta hemolitici de grupa A. Artritele infecțioase sunt inflamațiile bacteriene (cauzate, de exemplu, de streptococi, borrelia), infecții virale (virusul herpes, virusul EB, virusul hepatitei B, arbovirusul). Infecția este introdusă în articulațite prin rănirea deschisă a articulației, intervenția terapeutică sau infecția se poate introduce prin sânge din alt focar infecțios în organism. 

Utilizarea magnetoterapiei la osteoartrită și artrită

La osteoartrită, respectiv artrită, utilizarea magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență reprezintă una dintre indicațiile primare. Beneficiul fiind efectul ei analgezic, antiedematos, antiinflamator și vindecător. Magnetoterapia ajută la artritele cronice de a îmbunătăți mobilitatea și de a încetini deteriorarea articulațiilor și aduce o ușurare de la dureri. 

Aplicarea magnetoterapiei la osteoartrită și artrită

Înițial, la osteoartită, respectiv artrită, atenuăm prioritar durerile cu frecvențele joase de 4-6 Hz, iar după atenuare combinăm cu programele de regenerare 25 -50 Hz. Alegem aplicatorul convenabil conform localizării afecțiunii. 

Magnetoterapia și osteoartria și artrita - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la osteoartrită și artrită? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la osteoartrită și artrită. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz