Oboseala musculară

Oboseala musculară

Caracteristica programului oboseala musculară: Oboseala mușchilor după antrenament, după munca fizică grea și la stările de epuizare limitează alte activități fizice, iar regenerarea insuficientă duce la microtraumatisme sau deteriorarea cronică. 

 

 

 

Scopul de aplicare al magnetoterapiei la oboseala musculară

Scopul de aplicare la oboseala musculară este de a atenua durerea și de a crea condiții metabolice pentru accelerarea regenerării mușchilor.

Descrierea oboselii musculare

Mușchiul pentru a lucra necesită furnizarea de oxigen și este limitat de starea rezervelor energetice de glicogen. În cazul creșterii intensității a sarcinii aerobice care necesită o furnizare mai mare de oxigen decât sistemul de transport ar putea asigura, țesutul muscular lucrător trece la metoda anaerobică pentru obținerea energiei. Are loc supraproducerea lactozei și dezvoltarea acidozei metabolice. Lactul reduce mobilitatea rezervelor de grăsimi și duce la creșterea utilizării glicogenului ca sursa de energie. Factorul de limitare este scăderea critică a rezervelor glicogene și hipoglicemia ulterioară, îndeosebi în SCN. Rezultatul fiind scăderea glicolizei cu reducerea de producere de ATP și CP. Acidoza agravează condițiile pentru formare și utilizare ale potențialelor musculare, care agravează contractilitatea musculară. Apoi vorbim despre oboseala musculară fiziologică unde simțim ca o greutate, slăbiciune, eventul durere sau rigiditatea mușchilor scheletici. Mușchii obosiți și epuizați sunt predispuși la tremor și convulsii. La oboseala musculară se manifestează scăderea rezistenței musculare, pierderea vitezei și coordonarea fină a mișcărilor (Nauza). La activitățile de mișcare repetate acolo, unde pauzele nu sunt suficiente pentru asigurarea recuperării complete, apare oboseala patologică acută (Máček, Vávra), care se poate termina cu eșecul ciruclației sângelui sau decesul, oboseala cronică patologică poate duce la reducerea artofiei în fibrele musculare care este înlocuită de țesutul fibros. 

Utilizarea magnetoterapiei la oboseala musculară

La oboseala musculară magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag reprezintă metoda optimă de reabilitare care duce la vasodilatația imediată, creșterea alimentării oxigenului și substanțelor nutritive în mușchii expuși, accelerează eliminarea metaboliților acizi și în același timp atenuează durerea și relaxează spasmele și contracțiile. Astfel se produce reducerea oboselii musculare. Aplicăm pe zona respectivă frecvențele vasodilatatoare și stimulatoare pentru sprijinul de regenerare, cu ajutorul aplicatorului plat și completăm cu consumul de apă prin utilizarea apei magnetizate.

Magnetoterapia și oboseala musculară - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la oboseala musculară? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la oboseala musculară. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz