Diabetul

Diabetul

Caracteristica programului diabetul zaharat: Diabetul este o afecțiune cronică cu tulburarea permanentă de conversie a glucozei care provoacă creșterea nivelurilor de glicemie sau alte schimbări ale metabolismului de proteine, lipide sau saharide. În consecința diabetului se pot dezvolta schimbări patologice în fibrele nervoase (neuropatia diabetică) sau în vasele sanguine mici (microangiopatia diabetică). Diabetul este cauzat de lipsa de insulină sau de rezistența la insulină și de modificarea secreției de insulină. Prognosticul de lungă durată și calitatea vieții a pacienților diabetici depinde de dezvoltarea și severitatea complicațiilor cardiovasculare. 

Complicațiile (afecțiunile secundare) includ: retinopatia diabetică - care poate duce până la orbire., nefropatia diabetică - care poate duce până la afecțiunea rinichilor sau insuficiența renală., neuropatia diabetică - care perturbează toate funcțiile ale simpaticului și parasimpaticului, bolile macrovasculare - care includ bolile arterelor periferice, vasele sanguine cerebrale și boala ischemică coronariană. În plus, există alte efecte asupra sănătății prin influența hypertensiunii, colesterolului mărit, obezității fumatului.

Utilizarea aplicării magnetoterapiei la diabet

La diabet magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență nu are influență asupra producerii proprii de insulină (chiar dacă se poate manifesta pozitiv regenerarea la pancreasul încă parțial funcțional și restaurarea parțială a producerii de insulină). Cu toate acestea utilizarea de lungă durată la pacienții diabetici (atât la diabetul infantil, cât și la diabetul senil) reprezintă un mare beneficiu. Magnetoterapia la diabet atenuează toate afecțiunile secundare cu efectele sale antidegenerative asupra țesutului nervos, cu efectul vasodilatator asupra arteriolelor mici și capilarelor și astfel îndepărtează și reduce apariția și severitatea complicațiilor diabetice și îmbunătățește calitatea vieții. De asemenea, s-a afirmat pozitiv la vindecarea ulcerelor varicoase și la alte complicații vasculare ale pacienților diabetici. Începem cu aplicările treptat, cel mai bine de la membrele inferioare. Prin acest procedeu minimalizăm reacția eventuală mai puternică de adaptare. 

Aplicarea magnetoterapiei la diabet

La diabet aplicăm magnetoterapia zilnic pe zona abdomenului (pancreasului, ficatului, rinichilor cel mai bine cu solenoidul mare sau cu aplicatorul pliabil plat) frecvențele stimulatoare de 50 – 81 Hz, la polineuropatia diabetică și la tulburările de irigare cu sânge a membrelor 2 - 25 Hz.

Magnetoterapia și diabetul - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la diabet? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la diabet. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz