Cartilajele, deteriorarea meniscului, regenerarea

Cartilajele, deteriorarea meniscului, regenerarea

Caracteristica programului cartilajele, deteriorarea meniscului, regenerarea: Cartilajul este țesutul care acoperă capetele articulare ale oaselor. Este de o structură elastică și permite reducerea semnificativă a aderenței a suprafețelor de contact. Cartilajul  în mod constant se transformă și astfel este provocată reparația deteriorării sale. Sarcina mărită și deteriorarea excesivă a cartilajului poate depăși capacitatea de regenerare și se reduce înălțimea ei. Osul de sub cartilaj reacționează cu dureri mărite. Iritarea căptușelii articulare duce la acumularea lichidului în articulație, limitarea mobilității, eventual dure la blocade etc.

Modificările degenerative în cartilaj reprezintă simptomele primare vindecabile ale bolii degenerative aparatului locomotor. Dacă nu împiedicăm deteriorarea cartilajului cu tratamentul din timp, sau cel mai bine cu tratamentul preventiv, deteriorarea articulației va fi cu timpul ireversibilă. 

Tratamentul la deteriorarea cartilajului este complex începând cu tratamentul chirurgical (inclusiv implantarea condrocitelor autologe), medicamental, primirea mărită de substanțe condroprotectoare (așa-numita nutriția articulară) și terminând cu exercițiile controlate, electroterapia și magnetoterapia. 

Utilizarea magnetoterapiei la deteriorarea cartilajului

La deteriorarea cartilajului magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag este utilizată atât la prevenirea deteriorării cartilajului (la sportivi și la persoanele care lucrează din greu), precum și face parte de tratament. Beneficiul fiind și posibilitatea aplicărilor casnice pe termen lung. Se aplică efectul de vindecare, regenerare, antiinflamator și antiedematos. Este provocată îmbunătățirea regenerării cartilajului și țesuturilor moi ale articulației. Este bine utilizabilă și la vindecarea completă după tratamentul chirurgical al cartilajului. 

Aplicarea magnetoterapiei la deteriorarea cartilajului

La deteriorarea cartilajului aplicăm la umflare și dureri și începem cu frecvențele joase de 4-6 Hz, iar după atenuarea durerilor stimulăm regenerarea cu frecvențele de 50 – 81 Hz. Pentru prevenire utilizăm, de asemenea, frecvențele stimulatoare și aplicăm cel mai frecvent cu ajutorul solenoidului.

Magnetoterapia și deteriorarea cartilajului - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la deteriorarea cartilajului? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la deteriorarea cartilajului. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz