Artritele articulațiilor

Artritele articulațiilor

Caracteristica artritei articulațiilor: Programul este adaptat la aplicările menite la inflamațiile articulare. Prin combinarea frecvențelor analgezice și vasodilatatoare realizăm îmbunătățirea furnizării sângelui oxigenat, substanțelor nutrite și eliminarea metaboliților din țesuturile afectate de inflamație și creează astfel mai bune condiții pentru vindecarea atritei articulațiilor și regenerarea la atenuarea concomitentă a durerii. 

 

Scopul de aplicare al magnetoterapiei la artrita articulațiilor

La atrita articulațiilor scopul de aplicare este de a atenua manifestările inflamatorii, edemul, de a atenua durerea și de a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor afectate. 

Descrierea artritei articulațiilor

Artritele articulațiilor sunt afecțiunele articulare inflamatorii de diferite origini cu componența semnificativă imună (artrita reumatoidă) dar, de asemenea, artritele ale altor afecțiuni cum ar fi guta, psoriazisul etc.

Printre atritele cele mai frecvente care afectează articulațiile se include artrita reumatoidă, boala Bechterew și artrita psoriazică. Cauza exactă a bolii nu este cunoscută, dar mecanismul principal dăunător este inflamația neinfecțioasă cronică intraarticulară - procesul autoimun unde sistemul imunitar atacă și distruge propriile țesuturi. Se manifestează edemul, căldura, sensibilitatea la atingere și funcționarea redusă. Inflamația după un timp se transformă în destrucția și deformarea articulației. 

Artrita reumatoidă (poliartrita progresivă, reumatism) reprezintă afecțiunea totală cronică inflamatorie a țesuturilor conjunctive care sunt caracterizate prin inflamația structurelor articulare, apariția țesutului granular, devastarea cartilajului, eliberarea ligamentelor sau cicatrizare. În cazurile mai severe ale atritei reumatoide pot apărea schimbări patologice și la celelalte organe. Boala afectează mai frecvent femeile de vârsta medie.

Boala se manifestează prin dureri, senzația de rigiditate matinală, umflarea articulațiilor mici ale mâinii sau și ale altor articulații. Cel mai frecvent sunt afectate de inflamație articulațiile mici ale mâinii, închieturii mâinii și articulația gleznei, dar și articulația șoldului sau genunchiului. 

Terapeutic este importantă modificarea mediului înconjurător și stilul de viață, reabilitarea, tratamentul balnear și medicamentele cu efectele antiinflamatoare și analgezice. Tratamentul încetinește pregresia totală a bolii.

Utilizarea magnetoterapiei la artrita articulațiilor

Artrita articulațiilor reprezintă una dintre indicațiile primare pentru utilizarea magnetoterapiei pulsante de joasă frecvență Biomag. Beneficiul ei fiind efectul analgezic, antiedematos, antiinflamator și vindecător. Magnetoterapia ajută la afecțiunile cronice de a încetini deteriorarea articulațiilor și aduce o ușurare totală de la dureri.  

Aplicare magnetoterapiei la artrita articulațiilor

La artrita articulațiilor aplicăm de 2-3 ori pe zi și utilizăm solenoidul și aplicatorul plat pliabil la articulațiile mari, eventual aplicatorul-disc la articulațiile mici.

Magnetoterapia și artrita articulațiilor - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la artrita articulațiilor? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la artrita articulațiilor. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz