Umărul înghețat (umerii congelate)

Umărul înghețat (umerii congelate)

Caracteristica diagnosticului umărului înghețat: Tot grupul de afecțiuni ale articulației umărului marcăm ca sindromul umărului dureros, popular spus umărul înghețat. Se manifestează prin durerea în zona umărului cu mobilitatea redusă. Sindromul umărului înghețat include în sine afecțiunea unei sau mai multe structure moi ale articulației umărului: mușchii, tendoanele, ligamentele, capsula articulară sau labrumul glenoidal care deseori nu are o relație directă la rănirea umărului. 

Cauzele sindromului umărului înghețat sunt tulburările musculare ale rotatorilor bantă, afecțiunea inflamatorie sau degenerativă, inflamația învelișului articular, tulburările primare ale articulației acromioclaviculare și schimbările secundare din coloana vertebrală cervicală ș.a. Stările cronice și grave ale umărului înghețat duc la contractura reflexă fibroasă a capsulei articulare. Treptat se agravează mobilitatea articulației umărului, iar sindromul umărului înghețat se dezvoltă. 

Dacă este dureros de a întinde brațele lateral în intervalul aproximativ de 60-120 de grade, este vorba despre așa-numitul sindromul de impingement, adică afecțiunea tendoanelor rotatoarelor bantă sau în general opresiunea în spațiul subacromial din alt motiv (de exemplu: bursita). În cazul de impingement este esențial mai mult limitată rotația internă dureroasă decât cea externă, spre deosebire de umărul înghețat unde este vorba de limitarea mișcării în toate direcțiile. 

Utilizarea magnetoterapiei la sindromul umărului înghețat

Sindromul umărului înghețat reprezintă una dintre principalele indicații de utilizare a magnetoterapiei pulsante de joasă frecvență Biomag. Beneficiul ei fiind în efectul analgezic, antiedematos, antiinflamator și în efectul de vindecare. Magnetoterapia ajută de a atenua durerea, îmbunătăți mobilitatea, acționează cu un efect antiinflamator și aduce în general o ușurare de la dureri. 

Aplicarea magnetoterapiei la sindromul umărului înghețat

La sindromul umărului înghețat inițial atenuăm durerea cu frecvențele joase de 4-6 Hz zilnic și în mod repetat, iar după atenuare combinăm cu programele de regenerare 25 - 50 Hz la prevenirea recedivei. Cel mai frecvent utilizăm aplicatorul special la umăr și aplicatorul plat la coloana vertebrală cervicală.  

Magnetoterapia și umărul înghețat - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la tratamentul umărului înghețat (umerii congelate)? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la umărul înghețat (umerii congelate). 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz