Tunelul carpian

Tunelul carpian

Caracteristia: Programul pentru tunelul carpian alternează în mod optim frecvențele analgezice, vasodilatatoare și stimulatoare, convenabile pentru aplicare la sindromul de tunel carpian. 

 

 

 

Scopul de aplicare al magnetoterapiei la tunelul carpian 

Scopul de aplicare al magnetoterapiei la tunelul carpian este de a sprijini, prin efectul antiedematos, antiinflamator și prin efectul de vindecare, eliberarea și eliminarea opresiunii și regenerarea țesuturilor afectate prin atenuarea paralelă a durerii.  

Utilizarea magnetoterapiei la tunelul carpian

Tunelul carpian este un sindrom unde este provocată opresiunea pachetului neurovascular și tendoanelor flexoare ale degetelor în canalul îngust în zona încheieturii mâinii și care duce la o serie de probleme neurologice și locomotorii, inclusiv și durerea. Tunelul carpian este o fisură de pe interiorul încheieturii mâinii mărginită de articulația încheieturii și în exterior de o bandă fibroasă rezistentă. În tunelul carpian tendoanele mușchilor trec prin antebraț care curbează degetele și nervul median. Prin presiunea mărită asupra nervului în tunelul carpian sunt provocate manifestările dureroase și degenerative. Cauza presiunii mărite sunt schimbările inflamatoare, schimbările după efort, iar la femei sunt aplicate și influențele hormonale.  

Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență poate fi folosită cu succes la fiecare stadiu de afecțiune. Duce la reducerea semnificativă a durerii și la revenirea mobilității. Se aplică îndeosebi efectul antidureros, antiedematos, antiinflamator și efectul de vindecare. 

Aplicarea magnetoterapiei la tunelul carpian

Pentru tratamentul și prevenirea problemelor cu tunelul carpian recomandăm să începeți aplicarea cu expuneri pe încheietura mâinii cu frecvențele de 4 – 10 Hz, iar după retragerea durerilor severe frecvențele de 2 – 25 Hz până după retragerea problemelor și pe urmă preventiv conform necesității. Convenabil este aplicatorul - solenoidul pentru ambele mâini sau aplicatorul mic-disc pentru o mâină.  

Magnetoterapia și tunelul carpian - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la tratamentul tunelului carpian? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la problemele cu tunelul carpian. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz