Ulcere- vindecarea ulcerelor arteriale cronice și ulcerelor venoase

Ulcere- vindecarea ulcerelor arteriale cronice și ulcerelor venoase

Caracteristica vindecării ulcerelor: Ulcerele varicoase sunt afecțiunile cronice caracterizate prin pierderea integrității pielii. De ulcerele varicoase suferă aproximativ 1% din populație. Defectul ajunge în mod diferit adânc în piele și în țesuturile subcutanate. Ulcerele varicoase pot apărea din cauzele arteriale la stadiile mai avansate ale bolii ischemice a membrelor inferioare pe baza aterosclerozei. Însă în cele mai multe cazuri apar pe baza insuficienței de lungă durată a sistemului vascular a membrelor inferioare. Se stagnează alimentarea membrelor inferioare cu oxigen și substanțe nutritive, ceea ce duce la reducerea capacității de vindecare a rănilor. Printre factorii de risc a apariției se include predispoziția genetică care duce la pierderea elascității a peretelui vascular, varicele, vârsta mai înaltă, inflamația în profundul sistem vascular, diabetul, loc de muncă sedentar sau statul în picioare de lungă durată, lipsa de activitate fizică, obezitatea, dar și numărul mare de sarcini.

Tratamentul ulcerelor varicoase are scopul de a elimina cauzele care au evocat această afecțiune sau cel puțin de a compensa bolile asociate, totuși afecțiunea sistemului vascular poate fi atât de mare, încât se termină cu amputarea membrului. Ulcerul reprezintă accesul infecțiilor, complicația fiind și dezvoltarea erizipelului.

Condiția prealabilă pentru vindecarea cu succes a ulcerelor varicoase este restabilirea funcționării exacte a sistemului vascular a membrelor inferioare - bandaje, exerciții, reducerea greutății, tratamentul extern de susținere - îndepărtarea țesuturilor necrozate, antibioticile locale, preparate pentru stimularea vindecării, bandaje speciale de acoperire (îngrijirea umedă a rănilor), protecția pielii înconjurătoare sănătoasă, în cazul tratamentului chirurgical pentru vindecarea optimală a grefei este condiția de a fi pregătită baza ulcerului, tratamentul sistemic – medicamentele vasoprotective sau vasodilatatoare adecvate și tratamentul de reabilitare convenabil.

Utilizarea magnetoterapiei la vindecarea ulcerelor

La vindecarea ulcerelor magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag completează tratamentul complex prin efectul său vasodilatator semnificativ asupra precapilarelor și capilarelor, stimulează microcirculația sângelui oxigenat și substanțelor nutritive în țesuturile expuse și creează astfel local mai bune condiții metabolice pentru vindecare. 
Este provocată accelerarea granulării de la straturile cele mai profunde ale zonelor afectate, până la epitelizarea ulterioară rapidă. În același timp se retrage caracterul inflamator al bolii, care duce la întoarcerea vasculară mai bună în periferii. Ulcerele varicoase se vindecă într-un timp mai scurt, în plus sunt atenuate durerile. 

Aplicarea magnetoterapiei la vindecarea ulcerelor

La vindecarea ulcerelor începem aplicarea cu frecvențele de 10 – 14Hz, iar după atenuarea durerii și închiderea ulcerului aplicăm 36 – 44 Hz pentru vindecarea completă și prevenirea recidivei.

Magnetoterapia și vindecarea ulcerelor varicoase - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la vindecarea ulcerelor varicoase? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la vindecara ulcerelor varicoase. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz