Ulcer varicos

Ulcer varicos

Caracteristica ulcerului varicos: Este vorba despre dezagregarea țesuturilor superficiale ale membrelor din cauza schimbărilor trofice la ischemie, cel mai des din cauza stagnării sângelui oxigenat la insuficiența venoasă, la complicațiile vasculare ale diabetului, schimbările aterosclerotice ale arterelor etc. 

 

 

Scopul de aplicare al magnetoterapiei la ulcerul varicos

La ulcerul varicos magnetoterapia îmbunătățește microcirculația sângelui oxigenat, sprijină procesele de regenerare și vindecare și creează cât mai bune condiții pentru vindecarea defectului și îmbunătățirea viabilității țesuturilor amenințate. 

Utilizarea aplicării magnetoterapiei la ulcerul varicos

Varicele membrelor inferioare apar prin consecința refluxului de sânge a insuficienței valvulare. Acestea duc la stagnarea sângelui oxigenat și metaboliților acizi în țesuturile extremității, iar rezultatul fiind schimbările ischemice ale membrelor, riscul mărit de schimbări inflamatoare până la apariția defectelor cutanate - ulcerele varicoase.
La apariția ulcerului varicos se implică predispoziția genetică (calitatea redusă a ligamentului peretelui venos) și alți factori de risc cum ar fi locul de muncă sedentar, poziția în timpul lucrului, graviditatea, contraceptivele hormonale, obezitatea, fumatul etc. 
Printre principalele simptome ale ulcerului varicos se include sentimentul de greutate, tensiune sau presiune în extremitățile inferioare, durere, edem, arsură, mâncărime și crampe de noapte. Varicele se găsesc începând cu formele ușoare ale varicelor venoase până la varicele venoase bombate cu pigmentații și alte schimbări ale pielii, până când la etapa finală apare ulcerul varicos.

Tratamentul ulcerului varicos este medicamental (pentru influențarea peretelui vascular), chirurgical - de la operațiile clasice, până la procedeele noi și miniinvazive. Sarcina repetată inadecvată a sistemului vascular după operație duce la formarea noilor varice. 

La ulcerul varicos magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag este utilizabilă în timpul procesului de vindecare și, de asemenea, ca parte a prevenirii de formare a noilor varice după tratament. Procedăm la fel ca și la ulcerele venoase la pacienții diabetici. Piciorului diabetic și varicelor venoase prosperă efectul vasodilatator al magnetoterapiei asupra precapilarelor și capilarelor și efectul antiinflamator. Îmbunătățirea microcirculației oxigenează țesuturile și extrage metaboliții. Se îmbunătățește tonusul patului vascular și revenirea vasculară. Se manifestează îmbunătățirea și la aspectul extremității - dispare umflarea, sunt reduse varicele venose mari și bombate. 

Aplicarea magnetoterapiei la ulcerul varicos

La ulcerul venos aplicăm la dureri și inflamații repetat zilnic cu ajutorul aplicatorului mare plat și solenoidului pe partea cât mai mare a extremității și apoi aplicăm preventiv. 

Magnetoterapia și ulcerul varicos - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la ulcerul varicos? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la ulcerul varicos. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz