Pintenii calcaneeni - durere

Pintenii calcaneeni - durere

Caracteristica pintenului calcanean: Pintenii calcaneeni reprezintă consolidarea osoasă a tendoanelor ligamentelor, mușchilor spre osul calcaneu al plantei piciorului sau rareori în tendonul ligamentului lui Ahile. Durerea în zona osului calcaneu apare prin supraîncărcarea tendoanelor ligamentelor și mușchilor prin supraîncărcarea mecanică, încălțămintea necorespunzătoare sau poziția defectuoasă a piciorului. La pintenul calcanean, călcâiul doare în locul pintenului, plantei picorului sau la marginea ei interioare, mișcările gleznei nu sunt limitate și nu fac parte de simptomele inflamației sau umflării, exclusiv pintenul calcanean

Prin examinarea RTG se poate exclude și alte cauze ale durerilor cum ar fi traumatismul, artroza etc. Prevenirea este îndeosebi încălțămintea adecvată, îngrijirea piciorelor - exerciții, masaje, întinderea piciorelor, degetelor și corecția poziției defectuoasă a piciorului cu ajutorul proteticilor adecvate. La sportivi, la durerile mai permanente recomandăm examinarea profesioanală patologică și îngrijirea ulterioară. Tratamentul pinteniilor calcaneeni la formele ușoare - aplicarea locală a cremelor antiinflamatoare, ajutoarele ortopedice și reabilitarea. În cazurile severe aplicarea undelor acustice de izbire. Începând cu iradierea razelor RTG moi care sunt treptat eliminate. 

Utilizarea magnetoterapiei la durerile de pinteni calcaneeni

La durerile de pinteni calcaneeni se utilizează pozitiv în cadrul tratamentului de reabilitare magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag care prin efectul său analgezic, aniinflamator, antiedematos și vindecător poate ajuta la rezolvarea stărilor ușoare ale pinteniilor calcaneeni. Este bine utilizabilă și sub forma tratamentului ulterior după unda acustică de izbire și operație unde accelerează vindecarea. 

Aplicarea magnetoterapiei la durerile de pinteni calcaneeni

La pintenul calcanean în stadiul acut aplicăm frecvențele joase analgezice de 4 – 10 Hz, iar la vindecarea completă și prevenire frecvențele de 10 – 50 Hz cel mai bine cu ajutorul solenoizilor.

Magnetoterapia și pintenii calcaneeni - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la pintenii calcaneeni? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la pintenii calcaneeni. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz