Piciorul diabetic

Piciorul diabetic

Caracteristica piciorului diabetic: Ca urmare a diabetului zaharat se dezvoltă neuropatia diabetică și microangiopatia care duce la agravarea semnificativă a condițiilor pentru alimentarea de calitate a țesuturilor ale extremităților inferioare cu oxigen și substanțe nutritive - apare așa-numitul piciorul diabetic. Diabetul prost controlat și progresul polineuropatiei diabetice duce la acumularea metaboliților acizi în țesuturi și la agravarea stării de sănătate. Rezultatul fiind schimbările trofice care duc la ulcerele varicoase și amputarea membrelor. 

Scopul de aplicare al magnetoterapiei la piciorul diabetic

La piciorul diabetic scopul de aplicare este de a atenua durerile și de a îmbunătăți condițiile de circulație în țesuturi. Prin sprijinul fluxului vascular - dilatarea vaselor sanguine atingem furnizarea mărită a oxigenului și substanțelor nutritive și eliminăm metaboliții acizi acumulați. Astfel sporim șansa de salvare a piciorului și atenuăm consecințile secundare ale diabetului asupra sistemului vascular.

Utilizarea magnetoterapiei la piciorul diabetic

Diabetul zaharat este afecțiunea cronică cu tulburarea permanentă de transformare a glucozei care duce la nivelurile ridicate ale glicemiei și la alte schimbări ale metabolismului de proteine, lipide și glucide. În consecința acestor tulburări se dezvoltă polineuroptia diabetică - schimbările patologice în fibrele nervoase (neuropatia) și vasele sanguine mici (microangiopatia). Complicațiile diabetului (afecțiunile secundare) cuprind retinopatia diabetică - care poate duce la orbire, nefropatia diabetică - care poate duce la insuficiența renală, neuropatia diabetică - care afectează toate funcțiile simpatice și parasimpatice și afecțiunea macrovasculară - care include afecțiunile arterelor periferice, vasele sanguine cerebrale, boala ischemică coronariană  iar la membrele inferioare se manifestează ca așa-numitul piciorul diabetic.

Beneficiile aplicării magnetoterapiei la piciorul diabetic

La piciorul diabetic magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag atenuează toate afecțiunile secundare prin acțiunea sa antidegenerativă asupra țesutului nervos, cu efectul vasodilatator asupra arteriolelor mici și capilarelor. Astfel îndepărtează și reduce aparația și severitatea complicațiilor diabetice și îmbunătățește calitatea vieții. S-a afirmat pozitiv la vindecarea ulcerelor varicoase și la alte complicații vasculare la pacienții diabetici. Utilizarea ei de lungă durată la diabetul infantil și la diabetul senil reprezintă un mare beneficiu. Cu aplicările începem treptat și cel mai bine de la membrele inferioare. Prin acest procedeu minimalizăm reacția eventuală mai severă de adaptare.

Aplicarea magnetoterapiei la piciorul diabetic

La piciorul diabetic aplicăm zilnic frecvențele vasodilatatoare la tulburările irigării cu sânge a membrelor și eventual frecvențele vasodilatatoare și stimulatoare pe zona abdomenului (pancreasul, ficatul și rinichii) cel mai bine cu solenoidul mare sau cu aplicatorul pliant plat.

Magnetoterapia și piciorul diabetic - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la piciorul diabetic? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la piciorul diabetic. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz