Boala ischemică a membrelor (ischemia)

Ischemia membrelor

Caracteristica bolii ischemice a membrelor: Prin deteriorarea vaselor sanguine la nivelul membrelor (shimbările arteriosclerotice și alte cauze) este provocată alimentarea insuficientă cu oxigen și substanțe nutritive în mușchii lucrători și țesuturi (așa-numita Boala ischemică a membrelor). Rezultatul fiind o serie de schimbări trofice care pot duce la amputarea membrului. Programul cu efectul vasodilatator, vindecător și stimulator este indicat la prevenirea paciențiilor cu risc și poate să facă parte din tratamentul complex la toate bolile ischemice (ischemia).

Scopul de aplicare al magnetoterapiei la boala ischemică a membrelor (ischemia)

La boala ischemică a membrelor magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență dilatează capilarele mici și precapilarele și îmbunătățește semnificativ fluxul sângelui oxigenat prin tot patul vascular și țesuturilor. Astfel crează mai bune condiții pentru funcționarea normală și vindecarea acestor țesuturi. 

Utilizarea magnetoterapiei la boala ischemică a membrelor (ischemia)

La boala ischemică a membrelor cea mai frecventă cauză a ocluziei sau îngustării arterilor ale membrelor inferioare este ateroscleroza (rigidizarea arterelor), trombul (cheagul de sânge), boala Bürger și vasoconstricția arterială ca urmare a deteriorării nervilor vegetativi care regulează lumenul vascular. Principalul factor de risc al apariției bolii ischemice a membrelor inferioare este fumatul, lipsa de mișcare, vârsta înaintată, stresurile psihice, obezitatea, hipercolesterolemia, hipertensiunea, diabetul ș.a. Starea necesită examinarea profesioanală vasculară și începerea tratamentului din timp conform stadiului și localizarea bolii ischemice a membrelor inferioare (ischemia membrelor inferioare) începând cu eliminarea factorilor de risc, schimbarea regimului de mișcare, tratamentul vasodilatator și anticoagulant, până la intervenția chirurgicală. 

Boala ischemică a membrelor inferioare este mai puțin frecventă decât deteriorarea membreIor inferioare. Tipul proximal al bolii ischemice membrelor inferioare este cel mai frevent condiționat de ateroscleroză. Forma mai frecventă este tipul distal (fenomenul Raynaud - vasoneuroza locală). O altă manifestare este irigarea insuficientă cu sânge, convulsiile spasmelor vasculare cauzate de boala centurii scapulare, la bolile vasculare periferice și alte stări unde tulburările irigării cu sânge a membrelor inferioare pot semnaliza ale boli grave.

Aplicarea magnetoterapiei la boala ischemică a membrelor (ischemia)

La boala ischemică a membrelor magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag completează tratamentul complex prin efectul său vasodilatator semnificativ asupra precapilarelor și capilarelor, stimulează microcirculația sângelui oxigenat și substanțelor nutritive în țesuturile expuse și crează astfel local mai bune condiții metabolice. La boala ischemică a membrelor aplicăm frecvențele vasodilatatoare, stimulatoare și vindecătoare pe zona afectată a membrelor de 2-3 ori pe zi cu aplicatorul plat sau solenoidul și încercăm să expunem și pe zona vaselor sanguine aferente zonei respective cu un alt aplicator. De exemplu la membrele inferioare pe toată zona centurii scapulare cu aplicatorul special de umăr. 

Magnetoterapia și boala ischemică a membrelor (Ischemia) - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la boala ischemică a membrelor? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la boala ischemică a membrelor. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz