Boala ischemică a membrelor inferioare (irigarea insuficientă cu sânge)

Boala ischemică a membrelor inferioare (irigarea insuficientă cu sânge a membrelor inferioare)

Caracteristica bolii ischemice a membrelor inferioare: Reprezintă boala care afectează arterele, este provocată îngustarea și închiderea lor. Cea mai frecventă cauză a îngustării sau închiderii arterelor (bolile ischemice ale membrelor inferioare) este ateroscleroza, trombul (cheag de sânge), boala Bürger și vasoconstricția arterelor în consecința deteriorării nervilor vegetativi care regulează lumenul vascular. 

În prima fază lumentă a bolii ischemice a membrelor inferioare pacientul nu simte nici o dificultate, regiunile acrale sunt reci, iar în faza a doua - claudicația intermitentă - în cazul în care pacientul se oprește și se odihnește, durerea dispare și poate continua în mers. Pot apărea modificările trofice. Durerea permanentă la nivelul membrului apar în a treia fază a bolii ischemice a membrelor inferioare, iar în ultima fază a stadiului irigării cu sânge la nivelul membrului este critică, apar labagii și crampe musculare. Pacientul este la riscul de necroză tisulară care mai întâi se manifestează la periferia extremităților. Principalii factori de risc a apariții bolii ischemice a membrelor inferioare sunt: fumatul, lipsa de mișcare, vârsta mai înaltă, stresurile psihice, obezitatea, hipercolesterolemia, hipertensiunea, diabetul ș.a.  

Boala ischemică a membrelor ischemice necesită examinarea profesională vasculară și începerea tratamentului din timp conform stadiului și localizării afecțiunii (eliminarea factorilor de risc, exerciții, tratamentul din timp al leziunilor minore, tratamentul vasodilatator, tratamentul anticoagulant, angioplastia, embolectomia, până la amputarea membrului).

Utilizarea magnetoterapiei la boala ischemică a membrelor inferioare

La boala ischemică a membrelor inferioare magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag completează tratamentul complex prin efectul său vasodilatator semnificativ asupra precapilarelor și capilarelor, stimulează microcirculația sângelui oxigenat și substanțelor nutritive în țesuturile expuse și creează astfel local mai bune condiții metabolice.

Aplicarea magnetoterapiei la boala ischemică a membrelor inferioare

La boala ischemică a membrelor inferioare aplicăm frecvențele vasodilatatoare și stimulatoare de 36 – 44 Hz și 10 – 50 Hz pe zona afectată.

Magnetoterapia și boala ischemică a membrelor inferioare - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la boala ischemică a membrelor inferioare? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la boala ischemică a membrelor inferioare. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz