Compresiunea nervilor, sindroamele radiculare (sindromul algic vertebrogen), hernia discului

Compresiunea nervilor, sindroamele radiculare (sindromul algic vertebrogen), hernia discului

Caracteristica herniei discului, compresiunii nervilor și sindroamelor radiculare: Discul intervertebral cartilaginos care conectează vertebrele alăturate, constă dintr-un înveliș exterior rigid - cartilajului (inelul fibros) și miezul gelatinos (nucleul pulpos). Uzura, smucitura bruscă sau apăsarea pot cauza ruptura stratului ei exterior, împinge nucleul și cauzează astfel presiune asupra rădăcinii nervului sciatic. 

Se provoacă arcuirea externă (protruzia discului - stratul exterior al inelului nu se rupe, este provocată arcuirea nucleului care nu părăsește spațiul discului. Astfel hernia discului deseori se întoarce la poziția sa inițială) sau este perturbată continuitatea cartilajului exterior, iar nucleulul herniază în exterior (hernia, prolaps). Atunci când hernia discului presează pe rădăcina nervului, poate provoca dureri severe de spate. Durerea crește la tusă, mișcare sau șederea de lungă durată.  

Prin presiunea herniei discului sau osteofitelor și prin influența altor schimbări degenerative ale coloanei vertebrale care acționează asupra rădăcinii nervului apar sindroamele radicale (cel mai frecvent la membrul inferior). Conform localizării opresiunii se schimbă promovarea durerii și apare o serie de sindroame algice vertebrogene (blocul cervical acut (lumbago), dureri cronice ale coloanei vertebrale cervicale, sindromul cervicocranial, sindromul cervicovestibular, sindromul cervicobrachial, sindroamele radiculare la membrele superioare, dureri ale coloanei vertebrale toracice, lumbago (lumbago lombar), dureri cronice de șolduri și dureri sacrale, sindroame radiculare la membrele inferioare (L4, L5, S1).

Utilizarea magnetoterapiei la hernia discului și compresiunea nervilor

La hernia discului și la sindroamele algice vertebrogene se aplică efectul analgezic, miorelaxant, antiedematos și efectul de regenerare al magnetoterapiei pulsante de joasă frecvență Biomag. Doar magnetoterapia nu poate elimina schimbările anatomice existente de caracter permanent care necesită intervenția chirurgicală eventuală. Poate fi aplicată și ca pregătire la operație și apoi în timpul de recuperare și ulterior ca prevenire a altor schimbări degenerative. Prin administrarea concomitentă a antireumaticilor nesteroidiene efectul acestor medicamente prin câmpul magnetic se intesifică.  

Aplicarea magnetoterapiei la hernia discului și compresiunea nervilor 

La compresiunea acută a nervilor datorită herniei discului și compresiunii nervilor cu sindromul radical ulterior preferăm frecvențele joase analgezice de 4 – 6 Hz, iar la durerile cronice alternăm cu frecvențele de 13 -17 Hz cu o proporție mai mare de miorelaxare. Atașăm aplicatorul pe locul compresiunii nervului spinal.  

Magnetoterapia și hernia discului și compresiunea nervilor - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la hernia discului, compresiunea nervilor și sindroamele radiculare? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la hernia disului, compresiunea nervilor și sindroamele radiculare. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz