Compresiunea nervilor (cronică)

Compresiunea nervilor (cronică)

Caracteristica compresiunii cronice a nervilor: Utilizăm programul în majoritate la durerile cronice ale spatelui care apar în consecința schimbărilor degenerative ale coloanei vertebrele. 

 

 

 

Scopul de aplicare al magnetoterapiei la compresiunea cronică a nervilor

La compresiunea cronică a nervilor scopul de aplicare este de a ușura de la dureri, de a permite o altă recuperare a mobilității, de a sprijini regenerarea și de a menține starea admisibilă pe termen lung. De a se aplica și în starea de repaus de 1-2 ori pe zi ca o terapie de întreținere. 

Utilizarea magnetoterapiei la compresiunea cronică a nervilor

La compresiunea cronică a nervilor este vorba de opresiunile rădăcinelor nervilor (sindroamele radiculare) în diferite părți ale coloanei vertebrale cu dureri iradiate și mobilitatea limitată - sindromul algic vertebral. Spre deosebire de starea acută este vorba de probleme permanente care sunt temporar atenuate sau din contră agravate.

Cel mai frecvent compresiunea cronică a nervilor este consecința schimbărilor degenerative ale coloanei vertebrale - spondiloza, spondilartroza, osteocondroza. Cauza compresiunii cronice a nervilor este presiunea herniei discului sau osteofitelor care acționează asupra rădăcinii nervoase. Prin presiunea herniei discului intervertebral sau osteofitelor și prin influența altor schimbări degenerative ale coloanei vertebrale care acționează asupra rădăcinii nervoase, apar sindroamele radiculare cu dureri variate conform localizării compresiunii. Sunt descrise o serie de sindroame algice vertebrale ale compresiunii cronice a nervilor - sindromul cervicocranial, sindromul cervicovestibular, sindromul cervicobrachial, sindroame radiculare la nivelul membrului superior, durerile ale coloanei vertebrale toracice, dureri cronice în zona toraciă și sacrală, SI sindromul algic, sindroame radiculare la nivelul membrului inferior, sindromul cauda equinq. 

La sindroamele algice vertebrale prin compresiunea cronică a nervilor se aplică efectul analgezic, miorelaxant, antiedematos și efectul de regenerare al magnetoterapiei pulsante de joasă frecvență Biomag. Doar magnetoterapia nu poate elimina schimbările anatomice existente de caracter permanent, care necesită intervenția chirurgicală eventuală. Poate însă fi aplicată ca pregătire la operație și apoi în perioada de recuperare și ulterior ca prevenire a celorlalte schimbări degenerative. Prin administrarea concomitentă a antireumaticelor nesteroidiene, efectul acestor medicamente asupra compresiunii cronice a nervilor prin câmpul magnetic se întărește. Magnetoterapia la aceste stări cronice se aplică cu scopul de ușurare și terapia de întreținere care atenuează durerea, îmbunătățește mobilitatea și calitatea vieții. 

Aplicarea magnetoterapiei la compresiunea cronică a nervilor

La compresiunea acută a nervilor și dureri preferăm frecvențele analgezice joase de 4 – 6 Hz, iar la durerile cronice alternăm cu frecvențele de 13 -17 Hz cu proporția mai mare de miorelaxare. Atașăm aplicatorul pe locul compresiunii nervului spinal. 

Magnetoterapia și compresiunea cronică a nervilor - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la compresiunea cronică a nervilor? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la compresiunea cronică a nervilor. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz