Sindromul și boala Meniere

Sindromul și boala Meniere

Caracteristica sindromului Meniere: Boala Maniere este o afecțiune a urechii interne cu mecanismul de echilibru. Are trei simptome principale – tinitusul (zgomotul în ureche), pierderea auzului și vertijele. Cauza bolii Meniere este disfuncția părții urechii interne (sacului endolimfatic). Simptomul, care predomină pe celelalte două, este accesul vertijului rotativ care este foarte variabil și de obicei este precedat de o aură. Atinge culmea intensității sale timp de câteva minute și durează circa două-trei ore. Celelalte două simptome, tinitusul și pierderea auzului sunt, de obicei, unilaterale. Tinitusul este, de obicei, permanent și intermitent.

Pierderea auzului în cursul bolii se agravează, iar modificarea auzului nu se mai invocă. Tratamentul cauzal nu este cunoscut. În timpul accesului sunt administrate medicamente care atenuează vertejele și medicamente care modifică compoziția și cantitatea endolimfei. După eșecul tuturor posibilităților este indicat tratamentul chirurgical. 
La sindromul Meniere este vorba despre aceleași manifestări clinice, dar cauza poate fi diferită (de exemplu: tulburări hormonale, tulburări în metabolismul apei, hipovitaminoze, substanțe toxice, tulburări ale coloanei vertebrale cervicale, stările posttraumatice etc.).

Tinitusul poate apărea ca parte a bolii Meniere sau separat. În fundal este întotdeauna tulburarea de irigare cu sânge și alimentarea vasculară la nivelul urechii interne. Prin urmare, tratamentul este menit la îmbunătățirea alimentării sângelui oxigenat și substanțelor nutritive. Întrucât modificările sunt de lungă durată, iar deteriorarea este permanentă, atunci efectele tratamentului sunt minime. 

Utilizarea magnetoterapiei la sindromul Meniere

Recomandăm aplicarea magnetoterapiei pulsante de joasă frecvență Biomag peste zona urechilor și coloanei vertebrale cervicale cât mai curând posibil după descoperirea primelor probleme. Se produce îmbunătățirea semnificativă a fluxului de sânge prin arteriolele mici și prin patul capilar și se produc mai bune condiții pentru funcționarea normală și vindecarea. În cazul în care simptomele sunt cunoscute, putem să acționăm cu un scop menit  – de exemplu: zona ficatului, zona suprarenală, pancreasul.

Aplicarea magnetoterapiei la sindromul Meniere

La sindromul Meniere recomandăm aplicarea de 8 – 20 Hz cu efectul miorelaxant (îndeosebi coloana vertebrală cervicală) și cu efectul vasodilatator (urechea internă) se atinge îmbunătățirea solicitată a microcirculației sângelui oxigenat și substanțelor nutritive. Convenabil este îndeosebi aplicatorul solenoid la cap și plat la coloana vertebrală.

Magnetoterapia și sindromul Meniere - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la tratamentul sindromului Meniere? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la sindromul Meniere. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz