Paralizia cerebrală

Paralizia cerebrală

Caracteristica paraliziei cerebrale: Este o tulburare a regulamentului central al mișcării și dezvoltării mișcării apărute din cauza deteriorării creierului imatur în timpul de dezvoltarea prematură, deci înainte de naștere, în timpul nașterii și imediat după naștere. În unele cazuri de paralizie cerebrală observăm și tulburări mentale, atacuri nervoase, defecte senzoriale, tulburări de comunicare, percepție ș.a. Aceste tulburări pot fi amestecate reciproc, dar de obicei una este evidențiată.

Printre paralizia cerebrală se include îndeosebi cazurile în care tulburarea mișcării este pe primul plan. Paralizia cerebrală se manifestă în diferite forme, iar tulburările se pot manifesta treptat în timpul celui de-al doilea sau al treilea an de viață. Acest fapt este influențat de dezvoltarea creierului și funcțiilor sale. Chiar și după al treilea an de viață al copilului formele bolii se pot schimba în diferite simptome sau pot trece unul în altul. Paralizia cerebrală nu trebuie să fie confundată cu poliomielita.

Utilizarea magnetoterapiei la paralizia cerebrală

Distingem paralizia cerebrală între formele spastice și antispastice. Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag provoacă la aceste stări normotonia. Strict necesar este de a începe imediat după depistarea stării, foarte frecvent la sugari. Rezultate excelente cu magnetoterapia la paraliza cerebrală a descris în anii optzeci MUDr. Chvojka, de exemplu la atrofia nucleului nervos în colțurile de față ale măduvei spinării.

Aplicarea magnetoterapiei la paralizia cerebrală

La paralizia cerebrală recomandăm să aplicați magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag repetat și pe termen lung peste toată coloana vertebrală și cap și peste toate părțile corpului unde sunt contracțiile musculare – frekvence de 2 -25 Hz. La formele antispastice ale paraliziei cerebrale alternăm cu frecvențele de stimulare 50 – 81 Hz. Convenabile sunt aplicatoarele plate și solenoidul.

Magnetoterapia și paralizia cerebrală - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la tratamentul paraliziei cerebrale? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la paralizia cerebrală. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz