Migrena

Migrena

Caracteristica migrenei: Despre migrenă vorbim atunci când durerile se repetă periodic și sunt localizate pe o jumătate de cap sau pe tot capul. Durerea de migrenă este paroxistică, deseori însoțită de greață și vărsături. Migrena are o varietate de forme și de asemenea o varietate de procedee terapeutice pentru a o influența. Migrena poate avea o varietate de cauze – cel mai des anomalia vasculară în creier (iritabilitatea mărită, anevrismul ș.a.), mai departe schimbările pe baza tulburărilor în zona coloanei vertebrale cervicale. 

Teoria vasculară indică, că cauza fiind vasocontricția cu hipoxie la partea creierului cu vasodilatația ulterioară care duce la durere. Teoria neurovasculară vorbește despre un val de răspândire a depresiei corticale a activității creierului, iar teoriile actuale consideră că durerea este evocată de hipersensivitate și activitatea patologică a nucleului trigemen și terminațiile sale periferice în zona meningelui. Manifestările migrenei încep cu stadiul prodromal, aura, până la atacul migrenos. Terapeutic sunt administrate medicamente antimigrenoase (agonist 5HT-1B/D), analgezice,antiflogistice nesteroidiene, preventiv beta-blocante ș.a.

Dar, de asemenea, există o serie de migrene ce reacționează rău la tratament și nu prezintă clar nici una dintre cauzele menționate mai sus iar în același timp reacționează pozitiv la detoxifierea totală a organismului și la tratamentul menit pentru sprijinul de funcționare al ficatului. Probabil este vorba de procesul care duce la reducerea substanțelor în circulație și care pot fi mecanismul de declanșare a reacțiilor vasculare în vasele sanguine ale creierului.

Utilizarea magnetoterapiei la migrenă

Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag, afară de influențarea directă a activității sistemului central nervos, în mod semnificativ schimbă raporturile metabolice și îmbunătățește microcirculația. Ceea ce duce la detoxifierea și regenerarea țesuturilor expuse și are o influență substanțială asupra calității alimentării sanguine în zona expusă, ceea ce se manifestă pozitiv la reducerea atacurilor și durerilor de migrenă. 

Aplicarea magnetoterapiei la migrenă

La migrenă recomandăm frecvențele analgezice de 4- 6 Hz la durerile acute pe zona capului și coloanei vertebrale cervicale cu solenoidul, iar în timpul atacurilor 50 – 81 Hz pe zona abdomenului-ficatului cu aplicatorul plat și consumul de apă mărit.

Magnetoterapia și migrena - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la migrenă? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapia la migrenă.

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz