Disfuncția cerebrală minimă

Disfuncția cerebrală minimă

Caracteristica disfuncției cerebrale minime: Este vorba despre afecțiunea sistemului central nervos al copilului în timpul vieții intrauterine, prin influența traumatismului nașterii, ischemiei sau ale altor serii de influențe. Sinonimul fiind ”Encefalopatia infantilă”.

Din gama de afecțiuni pe baza schimbărilor structurale ale sistemului central nervos provine și o gamă largă de manifestări ale disfuncției cerebrale minime distincte de normă convențională -  dezvoltarea vizibil inegală a capacităților intelectuale, deficit de atenție, hiperactivitatea până la hipoactivitate, lipsa de concentrare, persistența joasă, oboseala, impulsivitatea, precipitarea, variații de dispoziții și de operativitate mentală, labilitatea emoțională, comportament infantil, dificultăți de adormire, enurezisul, coșmaruri, dificultăți în dezvoltarea vorbirii, neîndemânarea fizică, tulburări de percepție, tulburări de învățare, citit, scris (dislexia, disgrafia) ș. a.

Scopul de utilizare al magentoterapiei la disfuncția cerebrală minimă

Tratamentul de bază al disfuncției cerebrale minime este farmacoterapia orientată îndeosebi la "nutriția creierului" și la creșterea circulației cu sânge prin vasele cerebrale pentru creșterea alimentării cu oxigen și glucoză spre celulele nervoase și reabilitarea menită de lungă durată.

Magnetoterapia ca o metodă optimă pentru tratamentul disfuncției cerebrale minime

Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag este o metodă optimă, care include în sine pe de o parte efectul solicitat al farmacoterapiei - îmbunătățirea microcirculației a sângelui oxigenat și substanțelor nutritive în sistemul central nervos și totodată reprezintă o metodă terapeutică convenabilă fiziatrică care duce la modificarea tonusului muscular, la îmbunătățirea fucnțiilor normale și la accelerearea reparației.  În literatura de specialitate sunt descrise efectele excelente și la stările grave ale disfuncției cerebrale cu afecțiunea la aparatul locomotor ș. a. Recomandăm să aplicați peste toată zona coloanei vertebrale și capului, iar în cazul tulburărilor de mișcare de a adăuga expuneri și peste zona afectată. 

Aplicarea magnetoterapiei la disfunția cerebrală minimă

Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag aplicăm pe termen lung peste toată coloana vertebrală și cap și peste toate părțile corpului conform necesității - frecvențele de 2 -25 Hz. La hipoactivitatea, oboseala putem să alternăm cu frecvențele de stimulare 50 – 81 Hz. Convenabile sunt aplicatoarele mari plate și solenoidul.

Magnetoterapia și disfunția cerebrală minimă - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la tratamentul sau prevenirea disfuncției cerebrale minime? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la disfuncția cerebrală minimă. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz