Disfuncția cerebrală

Disfuncția cerebrală

Caracteristica disfuncției cerebrale: Disfucția cerebrală minimă la copii reprezintă afecțiunea sistemului central nervos al copilului în timpul vieții intrauterine, prin influența traumatismului nașterii. Disfuncția cerebrală se manifestă prin o serie de manifestări patologice, începând cu tulburarea mișcării și terminând cu tulburările de concentrare, învățătură ș.a. Baza tratamentului disfuncției cerebrale este reabilitarea menită de lungă durată.
Disfuncția cerebrală la maturi apare în majoritate prin contextul de alimentarea vasculară insuficientă a creierului și de schimbări degenerative  prin consecința ischemiei, schimbărilor autoimune, toxice și altor.

Scopul de aplicare al magnetoterapiei la disfuncția cerebrală

De a realiza îmbunătățirea proceselor circulatoare metabolice în sistemul central nervos și de a crea astfel mai bune condiții pentru accelerarea reparației, recuperarea funcțiilor afectate, modificarea tonusului muscular ș. a. 

Descrierea și utilizarea magnetoterapiei la disfuncția cerebrală

Disfuncția cerebrală minimă (encefalopatia infantilă) reprezintă afecțiunea sistemului central nervos al copilului în timpul vieții intrauterine, prin influența traumatismului nașterii, ischemiei sau ale altor serii de influențe.Din gama de afecțiuni pe baza schimbărilor structurale al sistemului central nervos rezultă și o gamă largă de manifestări distincte de normă convențională - dezvoltarea vizibil inegală a capacităților intelectuale, deficit de atenție, hiperactivitatea până la hipoactivitate, lipsa de concentrare, persistența joasă, oboseala, impulsivitatea, precipitarea, variații de dispoziție și de operativitate mentală, labilitatea emoțională, comportament infantil, dificultăți de adormire, enurezisul, coșmaruri, dificultăți în dezvoltarea vorbirii, neîndemânarea fizică, tulburări de percepție, tulburări de învățare, citit, scris (dislexia, disgrafia) ș. a. 
Tratamentul de bază al disfuncției cerebrală prin intermediul magnetoterapiei este farmacoterapia orientată îndeosebi la "nutriția creierului" și la creșterea circulației cu sânge prin vasele cerebrale pentru creșterea alimentării cu oxigen și glucoză spre celulele nervoase și reabilitarea menită de lungă durată.

Disfuncția cerebrală la maturi poate fi primară - la bolile care afectează direct creierul  și la leziuni, sau secundară‚ atunci când afectarea creierului reprezintă unul dintre simptomele afectării generale ale altor sisteme ale organismului. Cel mai frecvent, disfuncția cerebrală apare la maturi din cauza alimentării vasculare insuficiente a creierului (de exemplu: după accidentul vascular cerebral) sau din cauza schimbărilor degenerative, ischemice, autoimune, toxice sau altele.

Magnetoterapia ca o metodă optimă pentru tratamentul disfuncției cerebrale

Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag este o metodă optimă care include în sine pe de o parte efectul solicitat al farmacoterapiei – îmbunătățirea microcirculației sângelui oxigenat și substanțelor nutritive în sistemul central nervos și totodată reprezintă o metodă terapeutică convenabilă fiziatrică care duce la modificarea tonusului muscular, la îmbunătățirea funcțiilor normale și la accelerarea reparației. În literatura de specialitate sunt descrise efectele excelente și la stările grave ale afecțiunilor aparatului locomotor la copii. Recomandăm să aplicați  peste toată zona coloanei vertebrale și capului, iar în cazul tulburării de mobilitate de a mai adăuga expunerea pe zona afectată. Pentru copiii afectați magnetoterapia este un tratament convenabil de zi sau de mulți ani în cadrul îngrijirii complexe.

Pentru maturii după accidentul vascular cerebral (după tratamentul stadiului acut orientat la menținerea funcțiilor vitale, terapia andiedematoasă, eventual trombolitică și la normalizarea tensiunii arteriale), magnetoterapia este indicată în cadrul reabilitării din timp (în majoritate după eliberarea pacientului din spitalizare și după biruirea stadiului acut). Cu aplicările magnetoterapiei pulsante de joasă frecvență Biomag atingem stimularea directă a neuronilor, vasodilatarea precapilarelor și capilarelor, în țesuturile afectate al sistemului central nervos se provoacă îmbunătățirea semnificativă a microcirculației, alimentarea cu oxigen și substanțe nutritive și totodată atingem un efect antiedematos. În general se îmbunătățesc condițiile metabolice și se stimulează funcțiile normale ale celulelor nervoase și se sprijină reabilitarea mobilității și se reduce riscul de apariție a disfuncției cerebrale.

Magnetoterapia și disfuncția cerebrală - formular de contact

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la tratamentul sau prevenirea disfuncției cerebrale? Contactați-ne!
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la disfuncția cerebrală.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz