Ulcere gastrice cronice și ulcere duodenale

Ulcere gastrice cronice și ulcere duodenale

Caracteristica ulcerelor gastrice cronice și ulcerelor duodenale: Este vorba despre defectul mucoasei - ulcereul care covârșește în submucoasă sau mai adânc sau este vorba de eroziune. Ulcerele gastrice și ulcerele duodenale sunt caracterizate prin prezența unului sau mai multor ulcere pe peretele stomacului sau duodenului și prin recidivele repetate pe parcursul mai multor ani. Ulcerele duodenale sunt de 4 ori mai frecvente decât ulcerele gastrice, de asemenea, mai des sângerează. 

Ca agentul etiologic principal este considerată infecția Helicobacter pylori, consumul excesiv de preparate antiinflamatoare nesteroidiene, dezechilibrul dintre factorii protectivi și agresivi care acțioanează asupra mucoasei. La ulcerul gastric exercită în deosebi infecția Helicobacter pylori, la ulcerul duodenal hipersecreția de HCI. Tratamentul este complex - eliminarea infecțiilor, farmacoterapia pentru minimalizarea factorilor agresivi și pentru sprijinul factorilor protectivi. 

Utilizarea magnetoterapiei la ucerele gastrice și duodenale

La ulcerele gastrice și duodenale printre factorii protectivi se include și capacitatea bună a mucoasei de regenerare,l iar printre factorii agresivi ischemia peretelui. Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență Biomag prin efectul său întărește semnificativ factorii protectivi - vasodilatația, acțiunea antiinflamatoare, îmbunătățirea nutriției mucoasei și accelerarea vindecării mucoasei și astfel eliminează ischemia de risc a peretelui. Nu aplicăm în cazul de sângerare din ulcer. 

Aplicarea magnetoterapiei la ulcerele gastrice și duodenale

La ulcerele gastrice și duodenale recomandăm să aplicați la dureri frecvențele analgezice și spasmolitice de 4 – 6 Hz și 10 – 14 Hz și apoi pentru obținerea irigării mai bune cu sânge, regenerarea mucosei și pentru prevenirea recedivei bolii, frecvențele de 44 – 56 Hz.

Magnetoterapia și ulcerele gastrice și duodenale - întrebările Dvs.

Doriți să aflați mai mult despre aplicarea magnetoterapiei la ulcerele gastrice și duodenale? Contactați-ne! 
Adresați-vă cu încredere către noi, vă vom răspunde la întrebările Dvs. privind aplicația magnetoterapiei la ulcerele gastrice și duodenale. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz