Aveți dureri severe în locul răniturii și orice încercare de mișcare provoacă creșterea durerii? Există edem sau vânătăi? Ar putea fi vorba de fracturi de diferite tipuri. Este necesar să consultați medicul cât mai curând posibil. Dacă acest lucru nu este posibil imediat, este important să imobilizați partea fracturată până la vizitarea medicului.
Atenționări:
Nu folosiți acest articol sau orice alt articol de pe internet pentru determinarea diagnosticului. Diagnosticul corect poate fi întotdeauna stabilit numai de medic. Nu amânați vizita la medic și începeți tratamentul cât mai curând posibil.
Fractura reprezintă o întrerupere a continuității unui os.
Cea mai frecventă cauză este o accidentare sau un accident de circulație, cădere și altele asemenea.
Fracturile pot fi, de asemenea, de oboseală (de stres) și apar din cauza microtraumelor repetate în timpul supraîncărcării fizice, sau pot fi patologice – rezultatul slăbirii structurii osoase, de exemplu, osteoporoză.
Cum să recunoaștem o fractură?
Cel mai puternic semn este durerea, apariția edemului sau apariția vânătăilor la locul leziunii. Uneori pot apărea deformări ale membrelor sau sângerări la locul fracturii. Fractura nu permite efectuarea unei mișcări normale.
În funcție de deteriorarea suprafeței pielii, fracturile se pot împărți în fracturi deschise (însoțite de sângerări externe) și fracturi închise (fără deteriorarea pielii).
Riscul poate fi: afectarea nervilor și o posibilă paralizie. Deteriorarea vaselor de sânge poate cauza un șoc ca urmare a unei sângerări. Pătrunderea unei infecții într-o fractură deschisă poate fi, de asemenea, o complicație.
În procesul de vindecare, există riscul de apariție a pseudoartrozei, unde nu se mai formează fragmente osoase, însă rămân permanent mobile.
Tratamentul fracturilor – scăpați de dureri
Primul ajutor constă în oprirea sângerării în cazul în care vasul este rănit și rana este acoperită. După care este importantă imobilizarea zonei afectate și apoi transportarea către medic.
Procedura de tratament constă în repararea fracturii și fixarea acesteia. Fixarea se poate face prin gips, orteză sau proceduri chirurgicale.
Urmează o perioadă de repaus necesară pentru vindecare și apoi perioada de reabilitare și restabilirea funcției complete sub sarcină maximă.
Fractură cominutivă – o fractură în care osul se rupe în mai multe fragmente, este o fractură mai greu de tratat.
Fractură dehiscentă – o fractură care apare spontan pe o porțiune osoasă mică și este împinsă spre interior (de exemplu, o fractură pe oasele craniului).
Magnetoterapia pulsatilă de joasă frecvență ocupă un loc important în îngrijirea de reabilitare a unor simptome de fractură, accelerează semnificativ procesul de vindecare și asigură pacientului un efect analgezic, vasodilatator, metabolic, antiedematos, vindecător și antiinflamator.
Avantajul constă în posibilitatea de utilizare a terapiei în condițiile casnice, care permite pacientului să-și continue tratamentul intensiv de recuperare la domiciliu și în afara unității medicale.
Aplicarea poate fi începută după tratamentul chirurgical și fixare. Poate fi aplicat peste un gips sau altă fixare pentru a accelera semnificativ perioada necesară pentru vindecarea facturii și preveni apariția pseudoartrozei.
Alte probleme de sănătate care pot fi rezolvate prin terapia pulsatilă Biomag