Fracturi

Aveți dureri severe în locul răniturii și orice încercare de mișcare provoacă creșterea durerii? Apare edem sau vânătăi? Ar putea fi vorba de o fractură. Este necesar să consultați medicul cât mai curând posibil. Dacă acest lucru nu este posibil imediat, este important să imobilizați partea fracturată până la vizitarea medicului.

Nu amânați vizita la medic. Luați măsuri la timp privind starea dumneavoastră de sănătate. Doriți acum să tratați fracturile? Puteți beneficia de consultațiile noastre medicale.

Fracturi - descriere, tratament
Obrázek Fracturi

Descrierea fracturilor și cauza apariției

Fractura reprezintă o întrerupere a continuității unui os.

Cea mai frecventă cauză este o accidentare sau un accident de circulație, cădere și altele asemenea.

Fracturile pot fi, de asemenea, de oboseală (de stres) și apar din cauza microtraumelor repetate în timpul supraîncărcării fizice, sau pot fi patologice – rezultatul slăbirii structurii osoase, de exemplu, osteoporoză.

Cum să recunoaștem o fractură?

Cel mai puternic semn este durerea, apoi edemul sau apariția vânătăilor la locul leziunii. Uneori pot apărea deformări ale membrelor sau sângerări la locul fracturii. Fractura nu permite efectuarea unei mișcări normale.

În funcție de deteriorarea suprafeței pielii, fracturile se pot împărți în fracturi deschise (însoțite de sângerări externe) și fracturi închise (fără deteriorarea pielii).

Riscul poate fi: afectarea nervilor și o posibilă paralizie. Deteriorarea vaselor de sânge poate cauza un șoc ca urmare a unei sângerări. Pătrunderea unei infecții într-o fractură deschisă poate fi, de asemenea, o complicație.

În procesul de vindecare, există riscul de apariție a pseudoartrozei, unde nu se mai formează fragmente osoase, însă rămân permanent mobile.

Tratamentul fracturilor – scăpați de dureri

Primul ajutor este oprirea sângerării în cazul leziunilor vasculare. După care este importantă imobilizarea zonei afectate și apoi transportarea către medic.

Procedura de tratament constă în repararea fracturii, după care fixarea și apoi urmează efectuarea exercițiilor fizice care duce până la încărcarea completă. Uneori este necesară intervenția chirurgicală. Fixarea poate fi pe bază de ipsos, plastic sau orteză.

O parte integrantă a tratamentului este reabilitarea, care contribuie în mod semnificativ la succesul acestuia.

  • Fractură cominutivă – o fractură în care osul se rupe în mai multe fragmente, este o fractură mai greu de tratat.
  • Fractură dehiscentă – o fractură care apare spontan pe o porțiune osoasă mică și este împinsă spre interior (de exemplu, o fractură pe oasele craniului).
Zákazník RO

Scrieți o întrebare medicului. Vă va scrie înapoi.

La întrebările dumneavoastră răspunde medicul cu experiență îndelungată MUDr. Peter Bednarčík CSc. Mai multe informații aici.

  • Descrieți întrebarea dumneavoastră în formularul de mai jos.
  • Medicul va evalua întrebările și afecțiunile dumneavoastră imediat ce va avea timp.
  • Medicul vă va scrie înapoi.
  • Veți discuta împreună orice detalii suplimentare.
  • Medicul vă va sugera gratuit o posibilă soluție de tratament.