Magnetoterapia - Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență - MUDr. Peter Bednarčík, CSc.

Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență după trei decenii de utilizare de rutină în centrele ambulante, stațiunile balneare și spitale a devenit a fi o parte uzuală a îngrijirii zilnice de reabilitare, iar treptat a fost completată cu o serie de alte metode moderne. În prezent, magnetoterapia cunoaște renașterea sa și apare în domiciliul pacientului în astfel de realizare cu scopul operării individuale conform instrucțiunilor furnizate. 

Deja Chvojka a declarat că magnetoterapia prin aplicarea corectă poate deschide căile deteriorate pentru autoreparația și autoreglarea organismului și astfel de a duce la îndreptare. Acest fapt a condus și pe producătorul nostru la dezvoltarea aparatelor moderne (acesta este un trend la nivel mondial). Au fost chiar și formate primele clinici de reabilitare private orientate în mod specific la magnetoterapie

Eficacitatea aplicărilor magnetoterapiei este individuală, sursele independente declar că prin utlizarea adecvată există o eficacitate de până la șaptezeci și cinci la sută. În comparație cu alte tipuri de terapii fizice este vorba despre un număr mare. 

Cel mai frecvent aparatele de magnetoterapie Biomag utilizate individual sunt dirijate de procesor și generează pulsuri de curenți exacți, al căror curs este mai departe optimizat sub formă de un dreptunghi iregular sau sub alte forme continue solicitate. Aceste forme se induc în aplicator în frecvența magnetică ale tuturor programelor în intervalul de la 1 până la 25 Hz, iar la tipul de realizare „rehab„ și „special„ de la 1-81 Hz. Acest câmp magnetic pulsat de joasă frecvență pătrunde complet în corpul uman fără alte efecte secundare dăunătoare.  

Utilizarea aparatelor de magnetoterapie din seria Biomag este o metodă naturală, științific dovedită, care ajută la menținerea stării bune de sănătate a omului, atenuează durerea, sprijină metabolismul, îmbunătățește sistemul imunitar și capacitatea de regenerare a organismului. Efectele pozitive ale câmpurilor magnetice pulsante modulate în mod corespunzător pot fi rezumate în șase grupe terapeutice și efecte ale magnetoterapiei:  

  • accelerarea metabolismului și efectul de detoxifiere al magnetoterapiei,
  • efectul vasodilatator (extinderea circulației sanguine) al magnetoterapiei,
  • efectul miorelaxant (relaxarea spasmelor) al magnetoterapiei,
  • efectul vindecător și regenerativ, antiinflamator și antireumatic al magnetoterapiei, 
  • efectul analgezic (anti-durere) al magnetoterapiei,
  • efectul antiedematos al magnetoterapiei-

În practica medicală, la problemele ortopedice, procesele inflamatorii și la indicațiile asociate cu o calitate redusă a sistemului vascular se folosesc procedurile standarde, iar printre ele se include, de asemenea, magnetoterapia pulsantă. Însă până de curând, îndeosebi din cauza necunoștinței tuturor efectelor pozitive ale acestei metode, magnetoterapia pulsantă a fost neglijată. 

Dar a fost demonstrat faptul, că această metodă poate spori semnificativ eficacitatea tratamentului complex prin o investiție relativ joasă. Utilizarea magnetoterapiei pulsante la reabilitarea individuală s-a afirmat foarte mult, iar la utilizarea corectă (recomand aplicări repetate cât mai multe posibile) îndeosebi la stările dureroase ale aparatului locomotor și problemele asociate cu funcția proastă a sistemului vascular reprezintă un complement adecvat la celelalte tratamente.

Prin urmare, interesul față de această metodă este binevenit și recomand tuturor de a utiliza posibilitățile pe care oferă magnetoterapia pulsantă. 

MUDr. Peter Bednarčík, CSc.

Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență- întrebările Dvs.

V-a interesat recomandarea magnetoterapiei de la MUDr. Peter Bednarčík, CSc.? Doriți să aflați cum poate magnetoterapia ajuta la problemele Dvs.? Contactați-ne. Consultanții noștri specialiști vor răspunde cu plăcere la întrebările Dvs. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz