Descrierea scurtă a efectelor magnetoterapiei Biomag

Efectul anti-durere (analgezic) al magnetoterapiei

Câmpul magnetic pulsant de joasă frecvență datorită inducției condiționează apariția curentului în fibrele nervoase care cauzează blocarea trecerii senzațiilor dureroase din locul durerii prin măduva spinării spre centrele creierului, iar în consecința acestuia și altor mecanisme (producerea crescută de endorfine, suprimarea inflamației și edemului, miorelaxarea) este provocată suprimarea durerii. Producția de edorfine stimulată și reglementarea circulației ionilor de calciu prin membrana celulară contribuie, de asemenea, la vasodilatația și la efectul analgezic și calmant. După aplicarea magnetoterapiei a fost dovedită activitatea mărită a lactatului dehidrogenază în mușchii expuși (condiționează eliminarea acidului lactic, care provoacă nervii receptori și cauzează durere). Un efect analgezic deosebit de bun al magnetoterapiei au dovedit aparatele Biomag® asupra sindroamelor dureroase radiculare și sindroamelor pseudoarticulare (sciatica, compresiunea nervilor din diferite motive). Efectul analgezic reprezintă efectul esențial pentru care este utilizată magnetoterapia la majoritatea persoanelor. Utilizarea largă putem găsi la o serie de boli degenerative a aparatului locomotor, la stările posttraumatice și la stările postoperatorii.

Efectul miorelaxant (relaxează spasmele) al magnetoterapiei

Relaxarea musculaturii scheletice. Prin acțiunea magnetoterapiei se accelerează eliminarea metaboliților acizi (prin perfuzia îmbunătățită, activitatea mărită a lactatului dehidrogenază) care cauzează iritații dureroase în mușchi și în locurile inflamației cronice. Astfel se atenuează durerile și se relaxează spasmele musculare dureroase (contracțiile). De asemenea, a fost dovedită încetinirea semnificativă a circuitului nervos la nivelul membrelor inferioare la sportivi - acest proces contribuie, de asemenea, la miorelaxare (relaxarea mușchilor). Efectul miorelaxant al aparatelor din seria Biomag® asupra mușchilor spatelui (cauza paravertebrală a mușchilor striați de-a lungul coloanei vertebrale) atenuează mai multe probleme cum ar fi:  coloana vertebrală cervicală rigidă, durerile de cap, amețelile, pierderea auzului, mobilitatea limitată, durerile iradiante la nivelul extremităților etc. Efectul miorelaxant al magnetoterapiei asupra mușchilor netezi cauzează ușurarea de la colici și relaxarea mușchilor scheletici și este o condiție necesară pentru tratamentul tuturor stărilor dureroase ale aparatului locomotor.

Efectul antiedematos al magnetoterapiei

Accelerarea metabolismului după aplicarea magnetoterapiei permite absorbția mai rapidă a edemelor, iar în zona respectivă este provocat, de asemenea, un efect semnificativ antiinflamator și analgezic. Plasăm aplicatoarele aparatelor Biomag® peste zona afectată (de exemplu la entorsa gleznei) iar după stimulările repetate de 30-45 de minute de 3 ori pe zi vom realiza reducerea semnificativă a edemelor și durerilor. Efectul antiedematos și antiinflamator este foarte utilizabil la catarele căilor respiratorii superioare, sinuzita, inflamațiile gingiilor, la rinitele alergice etc.

Efectul vasodilatator (pentru îmbunătățirea circulației sângelui) al magnetoterapiei

Influențează polarizarea celulelor roșii de sânge prin sarcina pozitivă. Acționează împotriva aglomerării eritrocitelor, acționează la redispersia lor și astfel mărește suprafața capabilă de a lega oxigenul. Sângele care a trecut prin câmpul magnetic generat, prezintă o capacitate mai mare de a lega oxigenul (oxigenează mai bine). Polarizarea celulelor roșii influențează tonusul muscular al vaselor de sânge, arterelor și capilarelor - are loc extinderea lor (vasodilatația) și astfel alimentarea excelentă a sângelui oxigenat și substanțelor nutritive și eliminarea mai rapidă a substanțelor toxice din celulă. Presiunea parțială a oxigenului are o creștere considerabilă. Magnetoterapia influențează pozitiv plasticitatea celulelor roșii. Celulele roșii mai flexibile se pot adapta mai repede la ”obstacolele” în patul vascular. Prin influența magnetoterapiei totodată se reduce riscul de producere a cheagurilor de sânge (trombilor). Prin acțiunea magnetoterapiei se activează parasimpaticul și efluxul Ca2+ioni, ceea ce duce la relaxarea mușchilor vaselor de sânge (îndeosebi sfincterele precapilare) și la vasodilatația ulterioară. Toate acestea au o influență la armonizarea ritmului cardiac, circulației și tensiunii arteriale. Magnetoterapia are un bun rezultat la formele ușoare ale bolii ischemice coronariene și bolii ischemice a membrelor inferioare și superioare, la ulcerele varicoase greu vindecabile și la toate tulburările circulației sângelui. Nu are loc recanalizarea vaselor de sânge închise, dar se extinde vasele colaterale la nivelul pielii și în țesutul muscular. Efectul vasodilatator al magnetoterapiei este oportun la toate afecțiunile sistemului vascular unde fluxul sângelui oxigenat este mai îngreunat - adică la problemele ischemice ale extremităților, inimii, creierului. 
Deci acolo, unde alimenatarea sângelui crescută ajută la vindecarea și îmbunătățirea funcției țesuturilor și organelor și în același timp acționează cu un efect antiinflamator. 

Efectul detoxifiant (curățitor) al magnetoterapiei

Influențarea intensității metabolismului (câmpul magnetic pulsant de joasă frecvență) pătrunde în mod uniform în țesutul expus, adică prin fiecare celulă, inducând curenți electrici slabi. Are loc astfel schimbări ale potențialelor de suprafață ale celulelor, schimbări de permeabilitate ale membranelor celulare, creșterea irigării cu sânge, oxigenarea, alimentarea cu substanțe nutritive și eliminarea mai bună a metaboliților din țesuturile expuse - aceasta fiind condiția de bază a fiecărui proces de vindecare. Metabolismul intensificat, eliminarea și detoxifierea substanțelor toxice reprezintă începutul tuturor proceselor de vindecare și regenerare. De exemplu expunerea pe zona ficatului cu aparatul de magnetoterapie Biomag® stimulează activitatea ficatului și accelerează și îmbunătățește procesele detoxifiente în întregul organism. Realizăm efectele locale ale magnetoterapiei prin aplicarea aplicatorului pe zona cu probleme – mușchiul, articulația, coloana vertebrală etc. Prin utilizarea unui aplicator mic realizăm un efect local mai puternic datorită inducției mai mare, prin utilizarea aplicatorului cu o suprafață mai mare de aplicare realizăm un efect metabolic pozitiv asupra întregului corp, chiar și prin inducția mai joasă. Acest efect se va manifesta pozitiv la mai multe boli și stări. De exemplu, la bolile metabolice cum ar fi diabetul și guta, la regenerarea țesuturilor după infecții – inflamația ficatului, mononucleoza, deteriorarea toxică a țesuturilor. Dar, de asemenea, la eczeme sau alte alergii.

Accelerarea vindecării și regenerării datorită magnetoterapiei

A fost dovedită la oase și țesuturile moi și explicată prin iritarea nespecifică a membranei citoplasmatice, unde are loc activarea lanțului metabolic, punctul cheie al lui fiind schimbarea între cAMP/cGMP și activarea mărită a osteoclastelor pentru vindecarea osului. Magnetoterapia datorită câmpului pulsant de joasă frecvență accelerează semnificativ vindecarea, activează producerea țesutului nou (construcția rapidă a țesutului osos și calcifierea) și duce la creșterea sensibilității la parathormon. Câmpul magnetic pulsant de joasă frecvență este folosit pentru vindecarea fracturilor, vindecarea pseudoartrozelor, pentru întărirea endoprotezelor libere și dureroase. Sub influența câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență nivelul de proteoglicani din cartilaj crește până la 22 % (conform Chvojka), ceea ce permite vindecarea și regenerarea cartilajului care este altfel greu influențabil sau doar într-o măsură limitată. Accelerarea vindecării a fost dovedită nu numai la oase, dar și la țesuturile moi. Aparatele din seria Biomag® influențează pozitiv atât inflamațiile sterile (bolile reumatice), cât și inflamațiile microbiene și vindecarea lor. Induc o creștere a activității fagocitare, inclusiv producerea superoxidului care suprimează flora microbiană, dar poate fi totodată și sursa agravării temporare a stării la pacienții reumatici pe parcursul primelor aplicări. Activarea ulterioară a superoxidului dismutaza duce la calmarea și apariția shimbărilor vindecătoare. Rezultate destul de bune sunt realizate la sindroamele radiculare și pseudoradiculare (sciatica, compresiunea nervilor din diferite cauze). Efectul vindecător și regenerativ reprezintă rezumatul altor efecte parțiale și sprijină capacitatea naturală a organismului de a vindeca și regenera.

Descrierea scurtă a efectelor magnetoterapiei Biomag - întrebările Dvs.

V-au interesat efectele câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență (magnetoterapiei)? Doriți să aflați cum poate magnetoterapia ajuta la problemele Dvs.? Contactați-ne. Consultanții noștri specialiști cu plăcere vor răspunde la întrebările Dvs. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz