Care câmp magnetic este prea puternic și dăunător?

Dacă vom interveni la această stare naturală a acțiunii bilaterale a câmpului magnetic puternic, există și o probalitate mare la reacția puternică a organismului la acest stimul. 

La început, predomina părerea că câmpul magnetic puternic nu dăunează organismului uman. Mai târziu, s-a dovedit că la persoanele care lucrează pentru o perioadă lungă de timp în câmpul magnetic puternic arteficial în fabrici (aparatele de sudură, cuptoarele electromagnetice), apar schimbări patologice, cum ar fi exfolierea pielii, roșeața persistentă, ritmul cardiac neregulat, pierderea poftei de mâncare, oboseala, dureri de cap, transpirația intensă etc.  

Din cauza industrializării și electrificării, în ultimii ani crește câmpul magnetic de suprafață al pământului. Vorbim despre așa-numitul smogul electromagnetic. Cauza fiind, în principal, centralele electrice și rețelele de distribuție (liniile de înaltă tensiune), în apropierea căror câmpul magnetic este cel mai puternic. Acest câmp magnetic acționează nu numai la populația umană și animală, dar și la plante. 

Din rezultatele laboratoarelor străine aflăm că la experimentele cu scopul de a clarifica efectele câmpului magnetic asupra țesutului viu, unde sunt utilizați magneții extrem de puternici de peste 50 de Tesla, această acțiune a câmpului magnetic puternic (nu există nicăieri în natură) cauzează schimbări ale țesuturilor vii, și aproape întotdeauna negative. 

Cercetarea a demonstrat, de asemenea, sensibilitatea mare a țesuturilor vii chiar și la foarte mici schimbări ale câmpului magnetic. Se presupune că limita superioară a valorii câmpului magnetic, care poate avea o influență pozitivă asupra organismelor vii, este de 1000 Gauss (0,1T), în terapie este utilizată foarte puțin și doar în cazurile experimentale. 

Valorile mai mari decât 0,1T încetinesc sau opresc procesele metabolice (procesele metabolismului) și provoc deteriorarea țesutului. 

Câmpul magnetic puternic - întrebările Dvs.

V-au interesat informațiile despre câmpul magnetic puternic? Doriți să aflați cum poate magnetoterapia ajuta la problemele Dvs.? Contactați-ne. Consultanții noștri specialiști vor răspunde cu plăcere la întrebările Dvs. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz